Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Manisa Koordinatörü Ahmet Işık, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Bülent Koşmaz'ı ziyaret ederek, 9. Çağrı Günleri'nin duyurulması noktasında destek istedi.
Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu olan TKDK, Türkiye Cumhuriyeti adına Avrupa Birliği'nin Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı olan IPA'nın Kırsal Kalkınma Bileşeni kapsamında uygulanacak yatırımlara ilişkin 23 Ocak 2013 tarihinde 9. başvuru ilanına çıktı. Bu kapsamda çeşitli kurumlara ziyaretler gerçekleştiren TKDK Manisa Koordinatörü Ahmet Işık, MTSO Başkanı Bülent Koşmaz'ı da ziyaret etti. Ziyarette kurum hakkında bilgiler veren Işık, "MTSO üyelerine duyuruda bulunmak amacıyla böyle bir ziyareti gerçekleştiriyoruz. Eğer kendileri uygun görürlerse üyeleriyle birlikte toplantı yaparak kurumumuz tarafından verilen hibe destekleriyle ilgili olarak üyelerin bilgilendirilmesini istiyoruz. Kurumumuzun çıkmış olduğu 9. Çağrı Günleri kapsamında 13 alt başlıkla toplanmak üzere bu duyuruları Manisa merkez ve ilçelerinde yapacağız. Her gün yoğun bir şekilde girişimcilerimiz geliyorlar. Bizden gerekli bilgileri alarak proje hazırlıklarına başlıyorlar. 15 Şubat-15 Mart arasında projeleri kabul edeceğiz. Vatandaşlarımızı çok duyarlı. 100'den fazla insan projeyle geliyor. Bu projeler arasında 30 tanesi dikkate değer olduğu için fikri desteğimizi vererek soruları cevaplıyoruz." şeklinde konuştu.
Işık'ın ardından konuşan MTSO Başkanı Koşmaz ise bu çalışmaların büyük bir önem arz ettiğini belirterek, "Projelerin desteklenmesi amacıyla bir dizi çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalar neticesinde hibe desteğinden faydalanmak isteyen arkadaşlar da çoğalacaktır. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne sağlamış olduğu katkının karşılığı kadar bile destek alamadığını düşünürsek bu kurumun ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmıştır. Bu çalışmalar için gerek Manisa merkezde gerekse ilçelerde Manisa TSO olarak biz elimizden geldiğince destek vereceğiz." dedi.
(AY-ÖND-Y)

29.01.2013 17:02:12 TSI

Editör: Wan Haber