Manisa Sosyal Güvenlik İl Müdürü Murat Saygı, son günlerde telefonla kendilerini SGK personeli olarak tanıtan şahısların vatandaşları dolandırmaya çalıştığını söyledi. Saygı, SGK'nın kişileri arayıp kredi kartı numarası isteyerek prim tahsil etmesi gibi bir uygulamasının hiçbir zaman olmadığını anlattı.
SGK Müdürü Saygı, SGK'nın ismini kullanarak kişisel bilgi ve kredi kartı numarası isteyen dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı. Saygı, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Son günlerde bazı vatandaşlarımız müdürlüklerimize başvurarak kendilerine kurum yetkililerimiz tarafından telefonla ulaştıklarını belirtmektedir. Başvuran vatandaşlarımızın beyanlarına göre bu kişiler vatandaşlarımıza genel sağlık sigortası borcu olduğunu ve bu borcun ödenmemesi halinde sağlık hizmeti alamayacaklarını söylemekte ve vatandaşlarımızdan kredi kartı ve kişisel bilgilerini talep ederek bu borcu derhal ödemeleri gerektiğini iletmektedir. Bu şekilde yapılan başvuruların sayısının artması üzerine bir açıklama yapma gereği hissetmiş bulunmaktayım. Sosyal Güvenlik Kurumu'na ödenmesi gereken tüm borçlar (prim, gecikme zammı, gecikme cezası) anlaşmalı bankalar aracılığı ile yapılmaktadır. Borç bildirimlerini ise vatandaşlarımıza mevzuata uygun bir şekilde yapmaktayız. Müdürlüğümüzün kişileri arayarak ve kredi kartı numarası isteyerek prim tahsil etmesi gibi bir uygulaması hiçbir zaman olmamıştır."
Tüm bunların kötü niyetli kişilerin dolandırıcılık girişimleri olduğunu anlatan
SGK Müdürü Saygı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Vatandaşlarımızın bu şekilde aramalara itibar etmemeleri gerekmektedir. Kurumumuzla ilgili herhangi bir ödeme yapılması halinde ödemenin mutlaka anlaşmalı bankaya yapılması ve ödenen ücrete ait dekontların saklanması bu tür girişimlerin önüne geçilmesini sağlayacaktır. Vatandaşlarımızın kişisel bilgilerini (özellikle kredi kartı bilgilerini) kesinlikle diğer kişilerle paylaşmamaları, bu tür bir durumla karşılaşılması halinde ise en yakın Sosyal Güvenlik Merkezi'ne başvurarak en doğru ve sağlıklı bilgiyi almaları gerekmektedir."
Vatandaşları daha dikkatli olmaya çağırdıklarını belirten Saygı, şunları kaydetti: "Kurumumuz tüm vatandaşlarımızı kapsam altına aldığından ve herkesin kurumumuzla ilgisi bulunduğundan kötü niyetli kişiler adımızı sıkça kullanmaya çalışmaktadır. Vatandaşlarımız en ufak tereddütlerinde bize ulaşsın. Böylece bizler de hem kendilerine yardımcı olabilir hem de bundan sonra yaşanacak olumsuzlukların giderilmesi için girişimlerde bulunabiliriz."
(ÖND-HO-Y)

29.01.2013 15:59:22 TSI

Editör: Wan Haber