AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Salihli Bilim ve Sanat Merkezi'ni (BİLSEM) ziyaret etti.
Ziyarette Milletvekili Yurttaş'a İlçe Millî Eğitim Müdürü İsa Dilek, AK Parti Salihli İlçe Başkanı Hüsnü Tuğrul, öğretmen Lütfü Şahinkaya ve parti yöneticileri de eşlik etti. Bilim ve Sanat Merkezi'ndeki tüm birimleri ziyaret eden Milletvekili Muzaffer Yurttaş, burada öğrenciler ve öğretmenlerle görüştü. Kurumun ihtiyaçları hakkında bilgi aldı.
Merkez Müdürü Mahmut Süreyya Karaoğlu'ndan, kurumu hakkında bilgi alan Milletvekili Yurttaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, "Uzun zamandır ziyaret etmeyi planladığım Salihli Bilim ve Sanat Merkezi'ni ziyaret etme fırsatım oldu. Burada gördüğüm gayretli öğretmen ve idarecilerimizi tebrik ediyorum. Pırıl pırıl öğrencilerimize başarılar diliyorum. Bilim ve Sanat Merkezleri Türkiye'de toplam 63 tane olup bu kurumlarımızdan Manisa merkez de ve Salihli'de bulunan ve çalışmalarını başarıyla sürdüren iki merkez ilimizde mevcuttur. BİLSEM'de yapılan hizmetler gelecek nesillerimiz içindir. Bu kurumda geleceğin ilim ve sanat insanlarını karşımda görüyorum. Üstün yetenekli çocuklarımız ve gençlerimiz için yapılacak gayretlerin ve harcamaların boşa gitmeyeceğine inanıyorum. Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı bir eğitim kurumudur. BİLSEM'ler Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki üstün yetenekli öğrencilerin yeteneklerinin farkına vardırılması, bu yeteneklerin geliştirilerek en üst düzeyde kullanılmasını sağlamak amacıyla kurulmuştur. Türkiye'de il merkezleri dışında topma üç ilçede bulunan BİLSEM'in Salihli ilçemizde de olmasının vatandaşlarımız açısından büyük şans olduğuna inanıyorum" dedi.
Merkez Müdürü Karaoğlu da, ziyaretten kurumu ve şahsı adına büyük onur duyduğunu söyledi. Karaoğlu, şöyle konuştu: "Salihli Bilim ve Sanat Merkezi 2005 yılında eğitime başlamış olup 195 kayıtlı öğrencisi vardır. Merkeze öğrenci seçimi, MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan sınıf seviyelerinden yapılmaktadır. Bu sınıf seviyelerini okutan öğretmenlere BİLSEM tarafından "Üstün Yetenekli Çocukların Genel Özellikleri" hakkında bilgi verilmekte, öğretmenlerin sınıflarında bu özelliklere uyan öğrencileri "Tanılama" denilen öğrenci seçim sürecine önermeleri istenmektedir. Okullardan gelen öneriler ön değerlendirmeden geçtikten sonra öğrenciler, MEB tarafından gönderilen genel grup testine alınmakta, bu testte gerekli performansı gösteren öğrenciler uzmanlar tarafından yapılan bireysel incelemelere alınmaktadır. Yapılan tüm tanılama işlemleri MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne gönderilmekte, oradaki gerekli incelemeden sonra merkeze kayıt hakkı kazanan öğrencilerin listesi kayıt yapılmak ve eğitime alınmak üzere BİLSEM'lere gönderilmektedir."
BİLSEM Salihli Merkez Müdürü Mahmut Süreyya Karaoğlu, ziyaret sonunda merkezin yayınlarından birer örneği Milletvekili Muzaffer Yurttaş'a hediye etti.
(ES-ERG-Y)

04.01.2013 12:04:29 TSI

Editör: Wan Haber