Türk Kızılayı Manisa Şubesi, olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. 35 yıldır başkanlık görevini yürüten Cengiz Yurdabekçi, yeniden başkanlığa seçildi.
Türk Kızılayı Manisa Şubesi'nin Kızılay Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen olağan genel kuruluna Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, MESOB Başkanı Hasan Geriter, eski belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve dernek üyeleri katıldı. Kongrenin divan başkanlığını gazeteci Ali Filizkan yaptı. Kongrede tek aday olan ve derneğin 1978 yılından bu yana başkanlığını sürdüren Cengiz Yurdabekçi, eski belediye başkanlarına teşekkür etti. Yurdabekçi, "Kızılay'ın bugünlere gelmesinde eski başkanların katkıları büyük. Hepsine teşekkür ederiz. Tigem alanında 20 dönüm satın aldık. Ege bölgesi lojistik deposu yapacağız. Bu satışın gerçekleşmesinde katkısı olan Vali Halil İbrahim Daşöz ve İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz'a teşekkür ederiz. Bugün derneğimize destek sağlayan mevcut Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkür ediyoruz" dedi.
Kızılay'ın genel kurulunda Belediye Başkanı Cengiz Ergün de bir konuşma yaptı. Genel kurulun hayırlı olmasını dileyen Başkan Ergün, 35 yıldır başkanlık görevini yürüten Yurdabekçi'ye başarılar diledi. Kızılay'ın Türkiye genelinde önemli bir kurum olduğuna dikkat çeken Başkan Ergün, "Bu kuruma bizler de içinde bulunduğumuz kurumlar gereği imkanlarımız dahilinde her türlü desteği bugüne kadar verdik. Bunları tek tek saymak istemiyorum ama Şehzade Konutları'nın yan tarafına yapılan yeni binanın bütün çevre düzenlemeleri, bahçe duvar kaplamaları ve peyzajlarının tamamını Manisa Belediyesi olarak yerine getirdik. Buna müteakip orada alışveriş merkezi gibi bir sistemin yapılması için kararı Belediye Meclisi'nde oybirliğiyle aldık. Projenin bitimine müteakip Ankara'da ihaleye çıkılacak. Ben burada mevcut başkanı, yönetim kurulunu ve tüm üyelerini tebrik ediyorum" dedi.
Başkan Ergün, Ulupark içinde bulunan kan merkezinin büyütülmesi konusunda gerekli incelemeleri yapacaklarını, ellerinden gelen her türlü desteği sağlayacaklarını da sözlerine ekledi.
Genel kurulda İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz ve Vali Halil İbrahim Daşöz de birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından derneğin faaliyet ve bütçe raporları okunarak ibra edildi. Daha sonra tek liste olan seçimde Cengiz Yurdabekçi yeniden başkanlığa seçildi. Türk Kızılayı Manisa Şubesi'nin yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Cengiz Yurdabekçi, Cemal İnceler, Cemal Kahraman, İbrahim Kurul, Şerif Gül, Selman Keresteci, Mehmet Kuşçular, Nuran Nüfusçu, Tülin Turan Tekin, Ahmet Songüler, Alparslan Ustamehmetoğlu.
(ÖND-Y)

13.02.2013 17:45:03 TSI

Editör: Wan Haber