Manisa Kadın Kooperatifi (Kadın-Koop) tarafından el sanatları atölyesi kurmak amacıyla başlatılan "Verilirse El Ele Ulaşılır Her Yere" kampanyasının ilk sergisi açıldı.
Kadın-Koop üyelerinin ürettiği eşyaların satışından elde edilen gelirle atölye kurulacağı Manisa Belediyesi Kültür Sitesi'ndeki serginin açılışına Vali Halil İbrahim Daşöz, Manisa Milletvekili Sakine Öz, Belediye Başkan Yardımcısı Tamer Çipiloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İrfan Akarsu, Manisa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nihat Kaya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Şener Uysal, Manisa Kadın Kooperatifi Başkanı Nilgün Beşirik ile kooperatif üyesi kadınlar katıldı.
Manisa Kadın Kooperatifi Başkanı Nilgün Beşirik, Dünya Kooperatifçilik Yılı'nda böyle bir kampanyayı hayata geçirdikleri için çok mutlu olduklarını söyledi. Beşirik, yıl boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştirerek El Sanatları Atölyesi açacaklarını vurguladı. Manisa Milletvekili Sakine Öz, kadınların çok sabırlı olduğunu ve bu sabırlarından dolayı her şeyi üretebildiğini söyleyerek, kadınlara her türlü desteğin verilmesi gerektiğini belirtti. Dünya Kooperatifçilik Yılını kutlayan Vali Daşöz, kooperatif denilince Manisa'da akla ilk gelenlerden birinin Kadın-Koop olduğunu söyledi. Manisa'da ve ülkemizde birçok kooperatif olduğuna dikkat çeken Vali Daşöz, "Bu şekilde faaliyet gösteren kooperatif sayısı çok az. Burada kadınlarımız öncülük ediyor. Gerçekten el emeklerini, göz nurlarını, sabırlarını, sevdalarını, acılarını paylaşaraktan bu işi yürütmeye çalışıyorlar. Değişik fuarlarda, değişik alanlarda ilimizi başarılı bir şekilde temsil etmeye çalışıyorlar. En büyük hedefleri bir dokuma atölyesine kavuşmak. İşbirliği yaparak bu sorunu çözmeye çalışacağız. Üretilen ürünlerin pazarlaması çok iyi yapılmalı. Ürettiğiniz ürünleri değerlendiremezseniz o çark dönmez. Bu bakımdan turizmin profesyonelleriyle işbirliği içerisinde olup, ürettikleriniz ürünleri değerlendirmelisiniz. Hem Dünya Kooperatifçilik Günü hem de atölyeye destek amacıyla sergi açılışını gerçekleştiriyorlar. Kooperatif üyelerimizi tebrik ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından Vali Daşöz beraberindekilerle birlikte açılış kurdelesini keserek sergiyi gezdi. 21-25 Aralık 2012 tarihleri arasında açık olacak sergideki ürünleri inceleyen Vali Daşöz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan ile telefonla görüşerek, sergiyi gezmelerini, kurumlarında kullanabilecekleri ve faydalı olacağını düşündükleri ürünleri satın alabileceklerini söyledi.
(AY-ÖND-Y)

21.12.2012 20:18:48 TSI

Editör: Wan Haber