Manisa Gümrük Müdürü Mustafa Okkaoğlu ve personeli, 26 Ocak Dünya Gümrük Günü nedeniyle Vali Vekili Necmettin Yalınalp'ı makamında ziyaret etti.
Manisa Gümrük Müdürü Okkaoğlu, ziyarette, "Uluslararası ticaretin geliştirilmesinde ve engellerin kaldırılmasında günümüze kadar önemli görevler üstlenen ve 1 Ekim 1994 tarihinden itibaren de adını 'Dünya Gümrük Örgütü' olarak değiştiren 'Gümrük İşbirliği Konseyi' ilk toplantısını 26 Ocak 1953 tarihinde gerçekleştirmiştir. Bu nedenle her yıl 26 Ocak günü "Dünya Gümrük Günü" olarak kutlanmaktadır. Günümüzde sayıları 168'e ulaşan Dünya Gümrük Örgütü üyesi tüm ülkelerde bugün çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Dünya Gümrük Örgütü gümrük işlemlerinin basitleştirilmesi ve her üye ülkede aynı şekilde uygulanması konusunda önemli çalışmalar gerçekleştirmiştir" diye konuştu.
Okkaoğlu, Türkiye'nin de diğer üye ülkeler gibi uluslararası alanda yapılan bu çalışmalara katıldığını, genel kabul görmüş sözleşmeleri ulusal mevzuatına dahil ederek gelişmelerin dışında kalmadığını söyledi.
Okkaoğlu, günün anısına Gümrük Müdürlüğü'nün çevresine Orman ve Su İşleri Bölge ve İl Müdürlüğü, Muradiye Fidanlık Müdürlüğü ve Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nin katkıları ile 250 ağaç dikileceğini bildirdi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Vali Vekili Yalınalp ise, "Günümüze kadar önemli görevler üstlenen tüm Gümrük Teşkilatımızın Dünya Gümrük Gününü kutluyorum. Manisa'mız ülkemizin önemli sanayi ve ihracat merkezlerinden biridir. Bu nedenle Gümrük Teşkilatının ayrı bir önemi var. Kendilerine başarılar diliyorum" dedi.
(AY-ERG-Y)

24.01.2013 15:44:50 TSI

Editör: Wan Haber