Manisa Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'ne biri bin 350, diğeri ise 8 bin litre kapasiteli iki yeni araç alındı.
Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü'ne alınan iki yeni aracın tanıtımı Manisa Belediyesi önünde yapıldı. Araçların tanıtımına Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Funda Solak, Cem Çöllü, Tamer Çipiloğlu, Hasan Eryılmaz, Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Köroğlu ile birlikte Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Erdal Nohutçu katıldı. Araçlarla ilgili olarak teknik bilgiler veren Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Erdal Nohutçu, küçük olan aracın bin 350 litre su kapasitesine sahip olduğunu belirterek, "Küçük olan aracımızda su basma aracının motoru, araç motorundan bağımsız olarak çalıştığı için 150 bar civarında bir basınç üretiyor. Bu araç özellikle küçük bölgelerdeki taşkınların tamamen önüne geçecek" dedi.

"KANALİZASYON TAŞKINLARI TAMAMEN BİTİYOR"
Alınan araçlardan büyük olanın ise 8 bin litre su kapasiteli olduğunun altını çizen Nohutçu, "Bu aracımız 3 bin 500 litre temiz ve 4 bin 500 litre pis su kapasitesine sahip bir araçtır. Bu aracımızın özelliği hem basınç uygulayıp, hem de çekim gücüne sahip olmasıdır. Tek aracımız olduğu için bazı bölgelerde ki kanal tıkanmalarının önüne geçemiyorduk. Yeni araçlarımızla kanalizasyon taşkınlarının artık tamamen biteceğini söyleyebiliriz. Bu noktada araçların alımında bize her türlü desteği veren Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'e teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

SADECE İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDE VAR
Alınan iki yeni araç ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise Manisa Belediyesi bünyesine kazandırılan araçlardan sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde mevcut olduğunu söyledi. Büyükşehir olmaya hazırlanan Manisa'nın bu tarz araçlara ihtiyacı olduğunun altını çizen Başkan Ergün, "Manisa Değişiyor diyoruz. Bu değişim ile birlikte kentimizin büyükşehire her alanda hazır olması için çalışıyoruz" dedi.

ARAÇLARIN MALİYETİ 490 BİN TL
Manisa Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü'ne alınan araçların dokuzuncu ayda yapılan ihale ile 490 bin TL'ye alındığının altını çizen Başkan Ergün, "Manisa'da bu işi yapan tek aracımız vardı. Bu yüzden tek araç yetersiz kalıyordu. Yeni alınan araçlarımızla birlikte mahallelerde kanalların temizlenmesi ve taşkınların önüne geçilmesi noktasında sıkıntımız kalmadı. İlgili müdürümüze ve personelimize bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

YAĞMUR SUYU VE KANALİZASYON HATLARI YENİLENDİ
Belediye Başkanı Cengiz Ergün, göreve geldikleri günden bu yana kentte yağmur suyu hattı ve kanalizasyon hatlarının da tamamına yakınının yenilendiğini hatırlatarak, "Bu konuda da önemli çalışmalarımız oldu. Her alanda modern bir Manisa oluşturmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Artık Manisa'da su ve kanalizasyon taşkınları olması kentimize yakışmaz. Şunu da ifade etmek istiyorum. Amacımız kentte yaşayan halkımızın huzur ve mutluluğunu sağlamaktır" dedi.
(AY-ERG-Y)

05.12.2012 16:15:07 TSI

Editör: Wan Haber