Manisa Belediyesi ve Pazarcılar Odası arasında 2 yıl süreyle geçerli olan tahsis protokolü imzalandı.
Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün makamında gerçekleştirilen protokol törenine Belediye Başkan Yardımcıları Nursel Ustamehmetoğlu, Funda Solak ve Tamer Çipiloğlu, Zabıta Müdürü Aydoğan İra, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, Sebze ve Umum Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener ile Pazarcılar Odası üyeleri katıldı. Belediye Başkanı Cengiz Ergün, geçtiğimiz yıllarda da gerçekleştirilen protokolün 2013 ve 2014 yıllarını kapsar şekilde yenilendiğini belirterek, kurumlar arası işbirliğiyle pazar esnafının sorunlarını çözerek Manisalılar'a iyi hizmet verme çabasında olduklarını söyledi. Başkan Ergün, "Manisa'daki pazaryerleriyle ilgili pazarcılar odası ile geçmiş yıllardan gelen ve 31.12.2012 tarihinde süresi biten protokolü yeniliyoruz. bu kira sözleşmesi yasal çerçevede 31.12.2012 itibariyle bitiyordu. Bundan sonraki süreçte artık pazarcılarla Zabıta Müdürlüğü ekipleri direkt temas etme noktasında olacak ve oradaki yer ya da harç bedellerinin tahsili söz konusu olacak. Bu çerçevede de bazı değişiklikler de gündemdeydi. Son gün itibariyle kanun çerçevesinde resmi gazetede yayınlanan karar gereğince bu karar 2 yıl daha uzatıldı. Dolayısıyla sıkıntılar ortadan kalktı. Bu aktin devamı noktasında değerli başkanlarımızla yenilediğimiz bu protokolün hayırlı olmasını diliyorum." dedi.
Mevcut pazaryerleriyle ilgili bundan sonraki süreçte ne gibi iyileştirmeler yapabilecekleri konusunda odayla fikir alışverişinde bulunduklarını söyleyen Başkan Ergün, ayrıca pazar bitiminde kullanılmak üzere pazarcılara dağıtılan çöp poşetlerinin kullanımı noktasında uyarıda bulundu. Başkan Ergün, "Birkaç ay önce yaptığımız uygulamayla esnaf arkadaşlarımıza pazarın bitimine müteakip pisliklerin toplanması amacıyla poşet dağıtımı başladı. Bu çerçevede pazarcı esnafımızın kendi kullandığı tezgahı temizlemesi söz konusu olacaktı. Ama dün Perşembe pazarının bitiminde görünen manzarada Manisa Belediyesi ekiplerinin, çöp araçları ve greyderlerinin sahada çalışır vaziyette olduğunu gördük. En az 10-15 personelimiz de saatlerce pazar yerinin temizlemekteydi. Bu konuda hem oda hem pazarcı esnaf kardeşlerimiz daha duyarlı olursa bizleri daha mutlu eder. Sonuçta hepimiz aynı yeri tekrar tekrar kullanıyoruz. Hizmetin en iyi şekilde uygulanması noktasında zabıta görevi gereği ikazlarını yapacaktır. Bu anlamda kimseye ceza yazma durumunda olmadığımızı belirtmek isterim. Fakat protokol de bunu gerektirmektedir." dedi.
"KARAKÖY PAZARYERİNE ALTERNATİF GELECEK"
Manisa'nın yeni pazar alanlarına ve semt pazarlarına ihtiyacı olduğunu belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Karaköy pazaryerinin sorunlarını çözme arayışı içerisinde olduklarını belirtti. Karaköy pazaryerine alternatif getirdiklerini söyleyen Başkan Ergün, "Karaköy'e yönelik güzel gelişmelerin olacağını söylemek isterim. Bunun yanı sıra inşaatı devam eden oto terminalimizin önümüzdeki yaza tamamlanmasına müteakip belediye hizmet binasıyla beraber mevcut alana modern pazar yerini hayata geçirilmenin mutluluğunu yaşayacağız" diye konuştu.
Protokolün hazırlanmasında emeği geçenleri kutlayan Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESOB) Başkanı Hasan Geriter de "Her iki tarafın da anlaşarak protokolü 2 yıl daha uzatması bizler için hoş ve mutlu eden bir gelişmedir. Hizmeti veren biz hizmeti alan da halkımızdır. Biz hizmeti veren esnaf olarak en iyi hizmeti sunmak için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Yeni yılla beraber protokolün taraflar için hayırlı olmasını temenni ediyor, bu mutlu tabloyu gerçekleştirenleri kutluyorum" dedi. Sebze ve Umum Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener ise önemli olanın bu protokolle beraber halkın pazar yerlerinde sağlıklı, huzurlu kaliteli alışveriş yapmasını sağlamak olduğunu belirtti. Esnafın sorunlarını çözme aşamasında Manisa Belediyesi ile işbirliğinde olduklarını ifade eden Şener, "Manisa Belediyesi tarafından yeni pazaryerinin temelinin yaz sonu itibariyle atılacak olması bizleri sevindirdi. Bizler de Manisalı halkın kaliteli hizmet almalarını sağlamak amacıyla esnafımıza yeni hal yasası, halkla ilişkiler ve küçük esnafın ayakta durmasına yönelik eğitimlere başlayacağız. Protokolün hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi. Konuşmaların sonrasında protokol imzalandı.

11.01.2013 17:18:19 TSI

Editör: Wan Haber