Manisa Belediyesi, olumsuz hava şartları nedeniyle çökmeye yüz tutan evinin çatısını yalnız yaşadığı için yeniletecek gücü olmayan 73 yaşındaki İfakat Ergüven'in yardımına koştu.
Manisa 50. Yıl Mahallesi 6117 Sokak 5 numaralı evde yalnız yaşayan İfakat Ergüven, evinin çatısının çökmek üzere olduğunu belirterek, Manisa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne dilekçe ile başvurdu. Verilen dilekçe üzerine hemen harekete geçen Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yalnız yaşayan Ergüven'in evine giderek, çatı yenileme çalışması başlattı. Yaşlı kadının kış soğuğunda mağdur olmasını önledi.
Yaklaşık 70 metrekarelik evde yalnız yaşadığını ve evinin çatısını onaracak maddi ve manevi gücünün olmadığını ifade eden Ergüven, "Belediye burada çalışma başlattı. Yardım ediyor, Allah razı olsun. Başımda bir erkek yok, kendi başıma yapamazdım. Çatı bayağı bir çöktü, altında kalacağım diye korkuyordum. Allah Belediye Başkanımızdan bin kere razı olsun. Allah zeval vermesin, uzun ömürler versin" dedi.

"ZOR DURUMDA OLAN VATANDAŞLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ"
Yalnız yaşayan, zor durumda olan, maddi durumu iyi olmayan vatandaşların tespiti ve onlara yapılacak yardımlar konusunda Manisa Belediyesi olarak her zaman hassasiyetle durduklarını belirten Belediye Başkan Yardımcısı ve Fen İşleri Müdürü Cem Çöllü, "Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün de bu konuda oldukça titiz davranıyor. Kendisinin talimatı üzerine yalnız yaşayan teyzemizin çatısını onarmaya başladık. İmkanı olmayan, zor durumda olan vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Onların yalnız olmadığını bilmelerini istiyoruz. İfakat Teyze'mizin de çatısında yenileme başlattık. Bu soğuk kış günlerinde çökme riski bulunan ve su geçirdiği için de hastalık riski taşıyan çatının yenilemesini hafta sonuna kadar tamamlayarak, teyzemizin yeni haftaya yenilenmiş çatısıyla başlayacağını belirtmek isteriz" diye konuştu.
(YB-ERG-Y)

12.01.2013 15:55:51 TSI

Editör: Wan Haber