Manisa Belediye Başkan Vekili Ziya Elmalı, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) İzmir Şube Müdürü Ömer Aykut ve TMO'nun Manisa temsilcilerini ağırladı.
Ziyarette Belediye Meclis üyeleri Mazlum Yüzgider ve Hüseyin Köroğlu da hazır bulundu. TMO tarafından ekmek israfını önlemek amacıyla yurt genelinde önemli bir kampanya başlattıklarını belirten İzmir Şube Müdürü Aykut, "Bu kapsamda hazırladığımız afişler ve kamu spotlarını Manisa Belediyemiz hemen ilgili yerlerde halkımıza duyurmaya başlamış. Bundan büyük mutluluk duydum. Özellikle kamu spotlarımızın halk otobüslerinde dönmesinden ayrıca çok memnun olduk. Bu nedenle şahsınızda Manisa Belediyesi'ne teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

"İSRAF DİNEN DE DOĞRU DEĞİL"
Ekmek israfının ülke genelinde önemli bir sorun olduğunu belirten Belediye Başkan Vekili Ziya Elmalı da, "Dinimizde de israf önemli bir yer tutmakta ve 'Yiyiniz, içiniz, israf etmeyiniz' ayetiyle de Müslüman alemine uyarıda bulunmaktadır. Ekmek israfıyla ilgili başlatılan kampanyaya, Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ve tüm belediye çalışanlarının destek verdiğini bilmenizi isteriz. Halk otobüslerinde kamu spotlarının dönmesi ve afişlerin ilgili yerlere asılmasının dışında da başka yapılacak yardım varsa biz bunları da yapmaya hazırız" diye konuştu.
Ziyarette TMO İzmir Şube Müdürü Aykut, Başkan Vekili Elmalı'ya ekmek israfı ile ilgili hazırlanan kitap, kamu spotu ve bayat ekmekle yapılacak yemek tariflerini konu eden kitaptan takdim etti.
(YB-ERG-Y)

05.02.2013 17:44:08 TSI

Editör: Wan Haber