Manisa Belediyesi, bitkisel atık yağların doğaya bırakılmasını önlemek ve çevre duyarlılığı oluşturmak amacıyla, bu yağların toplanması için iki firma ile protokol imzaladı.
Belediye Encümen Salonu'ndaki protokol törenine Belediye Başkanvekili Ziya Elmalı, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Eryılmaz, Temizlik İşleri Müdürü Haşim Elmalı ile firma yetkilileri katıldı. Çevre kirliliğinin önüne geçebilmek amacıyla uzun süredir atık yağların toplanması ile ilgili olarak çalışma yürüttüklerini ifade eden Belediye Başkanvekili Elmalı, "Manisa'da bu çalışmanın daha da yaygınlaştırılması amacıyla DEHA ve Kolza firmalarıyla protokol imzalıyoruz. Bu iki firma kent merkezinde bulunan bütün mahallelerde atık yağların toplanmasını yapacak. Kentimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Halkımızın da bu konuda duyarlı olmasını bekliyoruz" dedi.
"YILDA 100 BİN KİLOGRAM ATIK YAĞ TOPLANACAK"
Manisa Belediyesi olarak çevre kirliliğinin önlenmesi adına çalışmalar yürüttüklerini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Eryılmaz ise, "Daha önce yılda 55 bin kilogram atık yağın toplanmasını yapmıştık. İmzalanan bu protokol çerçevesinde hedefimiz yılda 100 bin kilogram atık yağ toplamak. Burada hedef kitlemiz olarak ev hanımlarını belirledik. Bununla ilgili olarak mahallelerde ve okullarda çeşitli kampanyalar başlatacağız. Bu projeyle birlikte çevreye olan duyarlılığı arttırmak istiyoruz. Kentimiz için hayırlı olsun" diye konuştu.
Konuşmaların ardından iki firma ile protokol imzalandı.
(YB-ERG-Y)

28.01.2013 15:54:27 TSI

Editör: Wan Haber