Manisa Belediyesi'nin Ocak ayı meclis toplantısında Ulucami çevresinde başlatılan kamulaştırmalar ile ilgili İller Bankası'nda ek kredi alınması konusu da görüşüldü.
Manisa Belediyesi'nce Ulucami çevresindeki tarihi dokuyu ortaya çıkarmak amacıyla başlatılan kamulaştırma çalışmaları, belediye meclisinin Ocak ayı toplantısında oylamaya sunuldu. Kamulaştırma çalışmaları kapsamında açılan mahkemede sonuçların gelmeye başladığını belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Bildiğiniz üzere İshak Çelebi Mahallesi kamulaştırmaları ile ilgili mahkeme, yaklaşık 1 senedir devam ediyor. Mahkeme sonuçları da yaklaşık 1 aydır gelmeye başladı ve bunların ücretleri şuanda ilk etapta 20-21 parselle ilgili mahkemesi neticelenenlerin İller Bankası'ndan ödemesi başladı. Tahmin ediyorum 1-2 ay içerisinde herhalde bütün davaların tamamı gelecek. Bunun akabinde şuanda yeni gelen mahkeme kararları, bizim kanun çerçevesinde vermiş olduğumuz rakamların en az 2 mislisi. Yani şöyle söyleyeyim; 50-55 milyar bizim teklif ettiğimiz evlere mahkeme, 130-132 milyar gibi, 20-30 bin TL verilen enkaz bedellerine 70-80 bin TL gibi bedeller söz konusu. 100 bin verilen evler 180-200 bin gibi evin durumuna göre, konumuna göre bu rakamlar oynuyor. Yaklaşık bizim tahmin ettiğimiz rakamlar doğrultusunda yaklaşık bir 5 milyon TL gibi bedelin 1-2 ay içerisinde, mahkeme neticelendiği anda hemen paraların ödenmesini istiyor. Belediye de böyle bir para ödemesi yapacak. Bunun İller Bankası nezdinde borçlanma yetkisinin ilavesidir bu miktar."
Açıklamanın ardından madde, AK Parti ve CHP grubunun ret oyuna karşılık MHP ve Bağımsız üyelerin kabul oyuyla, oy çokluğuyla kabul edildi. Meclisin son gündem maddesinde, Fen İşleri Müdürlüğü'nün kaldır yapımlarından çıkan parke taşlarının isteyen köy muhtarlıkları ve belde belediyelerine verilip verilmeyeceği ile ilgili teklifi görüşüldü. Yapılan oylamada MHP, AK Parti, CHP ve Bağımsız üyelerin tamamının oylarıyla madde, oybirliğiyle kabul edildi. Büyükşehir Yasası'nda bu konunun da bulunduğunu, ancak yine de mecliste oylanmasını istediğini belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, isteyen köy ve beldelere Manisa Belediyesi olarak yılın ilk ayında müjde niteliğinde bir karar aldıklarını ifade etti.
(ÖND-Y)

10.01.2013 17:10:28 TSI

Editör: Wan Haber