Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Vali Halil İbrahim Daşöz'ü makamında ziyaret etti.
Manisa Barosu Başkanı Balkız ve yönetim kurulu üyeleri, Vali Daşöz'e iadeyi ziyarette bulundu. Samimi bir ortamda geçen ziyarette, "Her şeyin karşılığı para değildir. Her şey makam mevkiden de ibaret değildir" diyen Zeynel Balkız, "Bizlerle birlikte çalışan hakim ve savcı arkadaşlarımın selamlarını sizlere getirdim. Önceden yaptığınız ziyaret kurumumuza verdiğiniz önemi göstermektedir. Biz Manisa Barosu olarak yaptığımız bu ziyaretlerle değişik mekanlarda hukuk adına mesajlarımızı vermeye çalışacağız. Ülkemizde bir hukuk barışı olsun istiyoruz. Devlet ile vatandaş arasındaki dava sayısının mümkün olduğu kadar az olmasını istiyoruz. Bu da ancak hukukun idare tarafından doğru uygulanmasıyla gerçekleşmektedir. Bütün bürokratlarımız ve bizler bu halkın vermiş olduğu vergilerle ile yaşıyoruz. Bugün birimiz işten çıksa bunun arkasından binlerce insan o işe girmek için mücadele eder. Ülkemizde bazı ülkelere oranla işsizlik olamasa bile ciddi anlamda bir işsizlik problemi var. Biz hızlı bir idare yapının gelmesini istiyoruz. Ülkemizde barışa ihtiyaç var bu da sosyal barıştır. Ülkemizde herkesin bulunduğu adımdan öne çıkarak fedakarlık göstermesini bekliyoruz. Her şeyin karşılığı para değildir. Her şey makam mevkiden de ibaret değildir. Bu bakımdan bir kişinin hakkı bizim için çok önemli. Ülkemiz her kişi hakkını arayıp buluyorsa bizim için sevindirici olan şey budur. Bizim yargı olarak da üzerimize düşen çek işler var. Bunu içinde yargının hızlandırılması iyi bir yargılamanın olması ve vatandaşın hak arama kolaylığının elde edilmesi lazım. Ben arkadaşlarım ve kurumumuz adına size teşekkür ediyorum" dedi.
"Hukukun sadece mahkemelerde dağıtılan kağıtlardan ve ya bir dava konusu edilen konulardan ibaret olduğunu düşünmüyorum" diyen Manisa Valisi Daşöz ise, şunları kaydetti: "İnşallah sizin heyetinizle birlikte halkımıza güzel hizmetler bulunuruz. Ve bunun için sizlerle çalışacağım için mutluluk duyuyorum. Belirttiğiniz gibi günümüzde çağdaş bir devletin olmazsa olmazlarından bazıları hukuk devleti özellikleri, insan haklarına dayalı olan bir sistem gibi hususlardır. Hukukun sadece mahkemelerde dağıtılan kağıtlardan ve ya bir dava konusu edilen konulardan ibaret olduğunu düşünmüyorum. En başta hukuku uygulayanların hukuka saygılı olması da büyük önem taşıyor. Hukuk bir yerde adalet mülkün temelidir sözünün de gerçekleştiği bir alandır. Sizinde görev döneminiz Manisa'nın büyükşehir'e geçme dönemine de denk geliyor. Ayrıca ülkemizde yeni anayasa hazırlıklarının çok güçlü bir şekilde hazırlandığı bir dönemdeyiz. Bu çerçevede sizlerin de çok büyük katkıları olacağına inanıyorum. Bizler tabi bir yerde yürütmenin içindeyiz ama ayaklarımızda hukuka basmalı ve hukuka dayanmalı. Yaptığımız ve yapacağımız işte hukuk sınırları içinde olmalı. Ben sizin yapacağınız güzel işler için sizlere başarılar diliyorum. İnşallah hep birlikte güzel hizmetler yaparız."
(YB-ERG-Y)

07.01.2013 16:25:00 TSI

Editör: Wan Haber