Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce düzenlenen "2013 Tekvando Büyükler İl Birinciliği ve Minikler Teşvik Turnuvası" Saruhanlı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.
Manisa il merkezi ve 16 farklı ilçeden 8 kulüp ve 150 sporcunun katıldığı turnuvada 12 hakem görev aldı. Büyükler ve minikler olmak üzere 2 kategoride düzenlenen turnuvada sporcular kıyasıya mücadele etti. Maçların sona ermesinin ardından ödül töreni düzenlendi. Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, burada yaptığı konuşmada bu etkinliğin Saruhanlı'da düzenlenmesinin kendilerini memnun ettiğini dile getirerek, turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Gençlik Hizmetleri ve Spor Manisa İl Müdürü Mehmet Uçak ise sporun gençlere çok ciddi kazanımlar sağladığını ifade ederek, bunun için spor üzerinde ısrarlar durduklarını, Saruhanlı da spora önem veren bir ilçe olduğunu, Manisa'nın ilk gençlik merkezini bu ilçede kurduklarını ifade etti.
Tekvando Manisa İl Temsilcisi Kurban Yavuz da, 2012 yılında Manisa'da tekvando dalında 2 tane milli sporcu yetiştirdiklerini, bunlardan birinin Balkan şampiyonu, diğerinin ise dünya üçüncüsü olduğunu kaydetti. Törendeki konuşmaların ardından Kaymakam Otcu ve Belediye Başkanı Yaralı'ya plaket verildi. Daha sonra turnuvada dereceye giren kulüp ve sporculara madalyaları takdim edildi.

TURNUVADA BİRİNCİ OLANLAR
Turnuvada minikler kategorisinde birinci olan erkek sporcular şunlar: 27 kg Tunahan Güngör, 30 kg Eren Şerifler, 33 kg Rıdvan Boztaş, 36 kg Abdullah Gül, 40 kg Yunus Emre Ebrem, 45 kg Burak Yıldırım, 50 kg İbrahim Kaya, 57 kg Furkan Zeybek, 57 kg Cavit Uçar.
Bayan sporcular: 30 kg Zehra Sözbilen, 33 kg Nurgül Olcay, 36 kg Aynur Dürgut, 40 kg Gökçe Başar, 45 kg Nuray Olcay, 50 kg Aslı Nur Yıldız, 57 kg Ezgi Kağan, 57 kg Sena Ünal.
Büyükler kategorisinde birinci olan erkek sporcular: 54 kg Murat İğdi, 58 kg Emre Atak, 63 kg Ahmet Demir, 68 kg Haydar Köprülü, 74 kg Yiğitalp Altınkaya, 80 kg Fatih Akbıyık, 87 kg Berkay Görgülü.
Bayan sporcular: 46 kg Çilem Bulut, 49 kg Nur Aydın, 53 kg Nur Durak, 62 kg Gülseren Karslı, 67 kg Fatma Şener, 73 kg Büşra Gülen.
Turnuvaya katılan kulüplerin isimleri ise şöyle: Başar Tekvando, Akhisar Belediyesi Spor Kulübü, Turgutlu Başar Tekvando Spor Kulübü, Salihli Lion Spor Kulübü, Akarsu Tekvando Spor Kulübü, Forewer Gym Spor Kulübü, İl Özel İdaresi, Saruhanlı Belediyesi Spor Kulübü.
Turnuvaya Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen İlyas Pekdemir, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Gençlik Hizmetleri ve Spor Manisa İl Müdürü Mehmet Uçak birlikte izledi.
(SD-ERG-Y)

11.02.2013 12:56:18 TSI

Editör: Wan Haber