Antalya Kamu Hastaneleri Birliği tarafından Manavgat Devlet Hastanesi hekimleri ile değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Taş, Manavgat Devlet Hastanesi hekimleri ile birliğin amaç ve hedeflerinin anlatıldığı, hekimlerin sorun ve önerilerinin paylaşıldığı değerlendirme toplantısı yaptı.
Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Dr. Cenker Ateş, Manavgat Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi Uz. Dr. Mehmet Kuru, Başhekim Uz. Dr. Şeref Yılmaz ve yaklaşık 50-55 hekimin katıldığı toplantıda, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Taş, hasta memnuniyetinin yanında hekim memnuniyetinin de olmazsa olmaz öneme sahip olduğunu ifade etti.
Birliğin Antalya'daki tüm kamu hastanelerinde çalışan hekimlere eşit oranda değer verdiğini belirten Dr.Taş, taşrada hekim ihtiyacı olduğuna değinerek, bu nedenle artan sağlık talebini karşılamakta mevcut hekimlerin zorlandığının farkında olduklarını, çalışma koşulları ile ilgili iyileştirmeler yapmayı Bakanlık olarak planladıklarını söyledi.
Antalya Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı hekimleri ve diğer sağlık personelini dinlemek, önerilerini almak üzere bu tür toplantıları gerçekleştirmeye devam edeceklerini belirten Dr.Taş, hekimlerden Bakanlık tarafından belirlenen performans kriterlerine uygun hizmet beklediklerini kaydetti.
Kamu hastanelerinde verilen sağlık hizmetleri düzeyini, özel hastanelerde verilen sağlık hizmetleri düzeyine taşımayı hedeflediklerini belirten Dr. Taş, bunu sağlamak için birlik olarak geceli gündüzlü çaba sarf ettiklerini söyledi. Dr. Taş, " Biz dümenci olmaya gelmedik, sizlerle birlikte kürek çekmeye geldik. Bu kapsamda tüm sağlık çalışanlarımızla birlikte, bizler de sahada olacağız. Antalya Kamu Hastaneleri Birliği olarak kapımız herkese açık, herkesle konuşuyoruz ve sahadaki idarecilerden de kapılarını personele ve vatandaşa açmalarını istiyoruz" dedi.
(SK-Y)

18.02.2013 13:04:45 TSI

Editör: Wan Haber