Antalya'nın Manavgat ilçesi Devlet Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Dr. Mehmet Kuru, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nin 1 Şubat tarihinde hasta kabulüne başlayacağını söyledi.
Psikolojik rahatsızlığı bulunan hastaların Manavgat Devlet Hastanesi Psikiyatri Polikliniği'nde yapılacak kontrolün ardından uzmanların gerek duyması durumunda Toplum Ruh Sağlığı Merkezi tedavi görebileceğini belirten Dr.Mehmet Kuru, 2012 yılında Manavgat Devlet Hastanesi bünyesinde açılan Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi'nin eleman yetersizliği nedeniyle aktif olarak hizmet veremediğini belirtti. Dr. Kuru "Psikiyatri Uzmanı ve psikolog atamalarının yapılmasıyla Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi 1 Şubat tarihi itibariyle hizmet vermeye başlayacaktır" diye konuştu.
Başhekim Kuru, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde ağır ruhsal bozukluğu olan hastalara, toplum temelli ruh sağlığı modeli çerçevesinde psiko-sosyal destek hizmeti, hastaların takip ve tedavilerinin yapılması, gerektiğinde evde takip, tedavi ve hasta-aile eğitimi hizmetlerinin yürütüleceğini söyledi.
(AK-SK-Y)

30.01.2013 10:58:28 TSI

Editör: Wan Haber