D-400 Antalya Alanya karayolu kenarında bulunan iskeletin bulunduğu alanın şehitlik olduğu öne sürüldü.
Basında yer alan haberler üzerine emniyet ve zabıta ekiplerinin çember altına aldığı D-400 karayolundaki insan iskeletinin bulunduğu bölgede Cumhuriyet Savcısı incelemelerde bulundu. Savcı mezarın tamamen açığa çıkmadığını belirterek, kendilerinin yapacak bir şeyi olmadığını, asli görevin belediye ve müftülüğe ait olduğunu belirtti. Olay yerinde bulunan bazı kişilerin ifadeleri alındı.
Örnek Mahallesi Muhtarı Seyit Atik de yaşlıların bu bölge ile ilgili olarak mezarlık dediğini belirterek, yetkililerin gereken tedbiri almaları gerektiğini söyledi. Muhtar Atik, "Bölge koruma altına alınmalı" diye konuştu.
Mahallenin yaşlılarından Ahmet Karaşahin (69) de çocukken bu alanın mezarlık olduğunun söylendiğini kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada ayrıca Seydiler köyündeki Seyyid Cemaleddin'in bir kardeşinin olduğunu yaşlılardan duydum." Ahmet Karaşahin, Seydiler köyünde bulunan Seyyid Cemaleddin'in Peygamber Efendimizin soyundan olduğunu, kardeşlerinden birinin Sorgun Çamlığı, diğerinin Göğlen Dağı ve üçüncüsünün ise İbradı'nın Yarpuz beldesinde olduğunu söyledi.

ATEŞ GÖRMÜŞTÜM
Mustafa Kemal Akyol (74) ise kendi çocukluğunda hafızların ve müftülerin mezarların olduğu yere gelip Kur'an-ı Kerim okuttuklarını, halka yemek dağıttıklarını kaydetti. D-400 karayolu yapılırken bölgeden hep kemik çıktığını belirten Akyol; sözlerine şöyle devam etti: "Burası halk arasında mezarlık diye anılır. Buralarda Osmanlılar zamanında şehitlik olduğunu ben çok dinledim" Akyol 14-15 yaşlarındayken burada bir ateşin çıktığını gördüğünü iddia ederken, ateşi görür görmez bayıldığını sözlerine ekledi.
(AK-SK-HO-Y)

31.12.2012 14:31:15 TSI

Editör: Wan Haber