Antalya'nın Manavgat ilçe Jandarma ve İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından 2012 yılında hayata geçirilen projelerin Manavgat'ta bir önceki yıla göre olay sayısında önemli ölçüde gerileme yaşanmasına neden olduğu bildirildi.
Konuyla ilgili bilgi veren İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Koçanlı; 2012 yılı içerisinde ilçe jandarma komutanlığı sorumluluk bölgesinde büyük önem arzeden bir olay meydana gelmediğini belirterek "Genel anlamda jandarma bölgesinde asayiş tabiri caizse berkemaldir. Bu anlamda uyguladığımız projeler var. Tüm Antalya bölgesinde İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde. Tüm Antalya bölgesinde jandarma olarak 4 tane proje uygulamaktayız. Huzurlu Aile Mutlu Çocuk projesi, Kayıp Çocuk Kalmasın projesi, Güvenlik İçin SMS ile Bilgilendirme Projesi, Komşu Kollama Projesi. Bu projeler kapsamında jandarma karakollarımız kendi bölgelerinde vatandaşlarla bazen toplantılar yapmakta, bilgilendirmekte ve bu konu ile ilgili daha önce bastırdığımız broşürleri dağıtmakta ve bu anlamda da olumlu sonuçlar almaktayız" dedi.
Jandarma bölgesinde trafik kazaları oranında düşüş söz konusu olduğunu kaydeden Koçanlı, "Özellikle ölümlü kaza olayında 2011 yılında 6 ölümlü kaza meydana gelmişken, 2012 yılında 2 ölümlü kaza meydana gelmiş olup yüzde 60 oranında bir düşüş söz konusudur. Yaralı kazada yüzde 22'lik bir artış söz konusu, maddi hasarlı kazada yüzde 29'luk bir artış söz konusu ancak maddi hasarlı başvuru beyanına göre değerlendirildiğinden dolayı çok anlamlı değerlendirmemek lazım. Ancak bizim için ölüm sayısında ki azalma çok önemlidir. Bu çerçevede 2011 yılında 7 vatandaş hayatını kaybederken, 2012 yılında 2 vatandaş hayatını kaybetti. Bir başka sevindirici durum da tur araçlarının karıştığı kazalarda ölüm olayının olmamasıdır. 2012 de 14 yaralı kaza olup bu geçen seneye oranla çok önemli bir oranda düşüş söz konusudur. Turistlerin karıştığı trafik kazasındaysa sadece 1 turist hayatını kaybetmiştir. Bu anlamda özellikle gerek tur araçlarımızın emniyetle ve Şoförler odası ile yaptığımız eğitim çalışmalarımızın faydasını da çok iyi bir şekilde gördüğümüzü söyleyebilirim" diye konuştu.
MOBESE SİSTEMİ GÜÇLENDİRİLMELİ
İlçe Emniyet Müdürü İsmail Taşkıran ise 2012 yılında iki projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, şunları söyledi:
"Bu projelerimizden bir tanesi hırsızlık ve dolandırıcılıkları önlemek vatandaşları bilgilendirmek için Ekim ayında uygulamaya koyduğumuz Güvenli Sokaklar Gülen Yüzler Projesi. Diğer projemiz de çocuklarımızın canını emanet ettiğimiz servis araçlarından, okuldaki bütün çevresinde ki etkinliklerden onlara zararı olduğuna inandığımız her türlü nesnelerden uzaklaştırmak için yapılan Anne Gözün Arkada Kalmasın Projesi idi. Bu proje kapsamında tüm park bahçeler okul içerisinde okul dışında alakasız kişilerin oralarda barınmaları her gün muntazam olarak giriş çıkış saatlerinde polis ekibi göndermek suretiyle denetimlerini yapmaktayız. Tabii ki okullarımızda önemli bir olay meydana gelmemiş olması da en büyük gururumuz. Onun haricinde asayiş olarak çok fazla bir olayımız olmadı."
İlçede yaralamalı kazalarda dahi belirli düşüşler olduğunu söyleyen Taşkıran,"Huzur ve güveni sağlamak adına bu egsozu açık motosiklet, otolar bunlar rahatsız edici boyuttaydı. Bunlarla ilgili uygulamalar yaptık. Bir cerrahi uzman doktor bana özellikle teşekkür etmeye gelmiş. Demiş ki motosiklet kazaları ile ilgili ağır derecede yaralanmalar geliyordu. Bir sürü ameliyata giriyordum ben bu sene hiç girmiyorum. Bize bu açıklama çok gurur verdi. Demek ki bir çok yaralanmaların önüne geçtik. Trafiğimizin akışı ile ilgili genel görevliler tanzim ettik. İmam Hatip Kavşağı'ndan Yapay Şelale'ye kadar en az 4 noktada yaya görevli trafik ile ilgili görevlendirdik. Akşam saatlerinde trafik akışını hızlandırmak üzere özellikle elimizden geleni yapmaktayız. Tek sıkıntımızın Manavgat'ta en büyük eksikliği hissedilen MOBESE sisteminin güçlendirilmesi. Tek sıkıntımızın bu olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.
(AK-SK-Y)

21.01.2013 13:04:02 TSI

Editör: Wan Haber