Kamuoyunda 2B olarak bilinen vasfını yitirmiş orman arazilerin satışı ile ilgili başvuruların Manavgat'ta 5 Bin 900 kişi ulaştığını bildirildi. Milli Emlak Müdürlüğü yetkilileri, 2B başvuruları için 28 Ocak'ın son başvuru tarihi olduğunu belirterek hak sahiplerinin son günü beklemeden başvurularını yapmaları gerektiğini dile getirdi.
Manavgat'ta 2B arazileri için başvuru oranının yüzde 72'ler seviyesine yükseldiği bildirildi. 28 Ocak'ta sona erecek olan 2B başvuruları için Manavgat'ta Milli Emlak Müdürlüğü'nde çalışmalar devam ediyor. Yetkililer Manavgat'ta 7 Bin 200 adet 2B arazisi bulunduğunu ifade ederek, bugüne kadar 5 Bin 900 kişinin başvuru yaptığını belirtti. İlçe genelinde başvurusu yapılmayan 645 taşınmazın kaldığını belirten yetkililer, başvuru sayısındaki azlığın muvafakatnameyle birlikte devirlerden kaynaklandığı ifade edildi.
Manavgat Milli Emlak Müdürlüğü yetkilileri, 2B başvuruları için 28 Ocak'ın son başvuru tarihi olduğunu ifade ederek; "Vatandaşlarımız mağdur olmamaları için son başvuru tarihine kadar mutlaka başvuru yapmaları gerekiyor. Son gün büyük yığılmalar olabilir. Vatandaşlarımız ne kadar erken müracaat ederlerse kendileri için o kadar iyi olur" diye konuşuyor.
(AK-ÇY-Y)

05.12.2012 16:16:38 TSI

Editör: Wan Haber