Antalya'nın Manavgat İlçe Kaymakamlığı tarafından 2012 yılında hayata geçirilen 'Gençler Tarihle Buluşuyor Projesi' kapsamında 356 öğrencinin yapılan gezilerle Seleukeia ve Side antik kenti hakkında bilgi sahibi oldukları bildirildi.
Projeye rehberlik desteği vererek katkıda bulunduklarını belirten Side Müzesi Müdürü Güner Kozdere, öğrencilerin ziyaret edilen antik kentler ve bu kentlerde bulunan eserler hakkında ayrıntılı olarak bilgilendirildiklerini söyledi. Öğrencilerin Side Müzesi'nde görevli arkeologlar nezaretinde Seleukeia ve Side'de bulunan antik kentleri gezerek, bu kentlerde bulunan eserler hakkında bilgi sahibi olduklarını belirten Kozdere, "Gençler Tarihle Buluşuyor Projesi kapsamında 356 öğrenci Seleukeia ve Side'de bulunan tarihi eserleri yakından tanımasına yardımcı olduk. 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminde havaların daha da güzel olmasıyla daha fazla sayıda öğrencinin bölgemizi tanımasına yardımcı olacağımıza inanıyorum" dedi.
Projenin kendisini ziyaret eden bir öğrenci ve öğretmenin bölgede bulunan tarihi eserler hakkında bilgi sahibi olmamalarından yola çıkarak hazırlandığını belirten Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ise, "Gençler Tarihle Buluşuyor Projesi ile öğrenci ve öğretmenlerimize kendi yaşadığımız bölgede bulunan değerlerimizi anlatabiliyorsak ne mutlu bizlere" dedi.
(AK-SK-Y)

21.01.2013 15:26:29 TSI

Editör: Wan Haber