Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği'nin(MASİAD)ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve aidiyet duygusunun arttırılması amacıyla Dubai-Abu Dhabi'ye düzenlediği geziye katılan işadamları ilçeye döndü.
Gerçekleştirilen gezi hakkında açıklama yapan MASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, seyahat kapsamında çeşitli gezilerin yapıldığını belirterek, ilklerin olduğu mekanları yakından incelediklerini söyledi.
Abu Dhabi Emirliği'nin de ziyaret edildiğini hatırlatan Boztaş, burada yapılan eserleri ilgi ile izlediklerini kaydetti.
Bozdağ, MASİAD olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar eski Genel Müdürü Hasan Duman tarafından, kültürel mirasın korunması amacıyla Cuma Al-Macid tarafından kurulmuş olan Juma Al-Majid Center For Cultural Herigate Abu Dhabi Vakfı'na, Osmanlı Salnameleri ve Nevsalleri(2 Cilt),Osmanlı Türk Süreli Yayınları ve Gazeteleri Bibliyografyası ve Toplu Kataloğu (3 Cilt) isimi eserler bağışladıklarını aktardı.
MASİAD üyeleri ayrıca Dubai'de yatırım yapan Rixos Otelleri İnşaat Şirketi Genel Müdürü Tuğrul Öcal'ı da ziyaret ederek, BAE'ndeki inşaat sektörü ile ilgili bilgiler aldı.
(AK-İA-İA-Y)

06.12.2012 16:45:28 TSI

Editör: Wan Haber