ANTALYA - Antalya Manavgat Kaymakamlığı, internet sitesinden 5 dilde bölgenin tarihi ve kültürel varlıklarını tanıtmaya başladı. Kaymakamlık, önümüzdeki günlerde tanıtımda dil sayısını 2 katına çıkaracağını bildirdi. Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, turizmin temelini kültür oluşturduğu için bölge destinasyonunun tanıtımına özel önem verdiklerini söyledi.
Manavgat'ta yıllık 5 milyon turistin tatil yaptığını 10 milyon turistinde günü birlik ziyarette bulunduğunu hatırlatan Bulgurlu, internet üzerinden Türkçe, İngilizce, Almanca, Rusça ve Fransızca dillerinde bölgenin tarihi ve doğal güzellikleri hakkında bilgilendirme yaptıklarını kaydetti. Bölge destinasyonun tanıtımında yabancı dilde bilgi vermenin önemli olduğunun altını çizen Bulgurlu, Antalya'ya tatile gelen turistlerin farklı etkinlik olarak Beşkonak Köprülü Kanyon'da rafting ve kano, Manavgat Irmağı'nda bot turu, Oymapınar'da doğa yürüyüşü ve dağ bisikleti turu, Külliye Cami'ni ziyaret ve Side Antik Kent'te kültür turlarında bulunma olduğunu söyledi. Bulgurlu, "İnternet sitemizden 5 dilde yaptığımız tanıtımla bölgemizdeki kültürel ve arkeolojik varlıklar hakkında Almanya'daki turisti bilgilendiriyoruz. İspanya, İtalya, Fransa ve ABD kültürel ve arkeolojik varlıklarını böyle tanıtıyor. İnternet üzerinde kendi dilinde bölgenin kültürel varlıkları hakkında bilgi sahibi olan turist görmek içinde gelecektir. Tanıtım olmadan sürdürülebilir turizmden bahsedemeyiz. Bilgi günümüzde en büyük güç." diye konuştu.
Bulgurlu, arama motorunda Manavgat Google yazılması halinde bölgenin tarihi ören yerleri ve doğal zenginlikleriyle ilgili kendi dillerinde bilgi sahibi olacağını kaydetti.
CİHAN

Editör: Wan Haber