Antalya'nın Manavgat ilçesi Side beldesinde fırtına ve hortum, üç site ile ilçe merkezinde bir mahallede hasara neden oldu.
Side beldesi ile Sorgun arasında denizden gelen hortum, Side'de Kemer Mahallesi Cennetler mevkii ile Manavgat'ta ise Mimar Sinan Mahallesi'nde etkili oldu. Side Cennetler mevkiinde Ersa Home, Side Hill 3 ve Altın Kolye 1 isimli sitelerde evlerin çatılarını uçuran hortum, Manavgat Fen Lisesi ve Ticaret Lisesi bahçelerinde aydınlatmalara ve ağaçlara zarar verirken, Manavgat Mimar Sinan Mahallesi'nde de ağaçları yerinden söktü.
Side Hill 3 güvenlik görevlisi Yahya Özen, kulübede otururken ani bir gürültüyle sarsıldığını belirterek, "Bir an içinde bulunduğum kulübe uçacak sandım. Önümüzdeki motorları yere vurdu. Bir anda ortalığı toz duman kapladı. Çatıda kiremitlerin havada uçuştuğunu gördüm. Anlık bir olaydı. Deniz tarafından gelip Manavgat tarafında geçip gitti. Allah'tan kimseye bir şey olmadı" dedi.
Side Hill 3 Sitesi sakinlerinden David Burns isimli İngiliz vatandaşı ise olaya ailesiyle birlikte tanık olduklarını söyledi. Burns, çok büyük bir tehlike atlattıklarını belirterek, "Deniz istikametinden gelip arka tarafa doğru geçti. Çatıda ne varsa alıp gitti" dedi.
Altın Kolye 1 görevlisi Ali Dimli de aniden bir toz bulutunun geldiğini, korkudan dışarı çıkamadığını belirtti. Dimli, dışarı çıktığında çatıda kırılmış kiremitler, günısılar ve panjurlar gördüğünü söyledi.
(AK-SK-GS-Y)

19.01.2013 16:54:19 TSI

Editör: Wan Haber