Manavgat İlçesinde gün boyunca etkili olan sağanak yağış sonrası bazı işyerleri ve apartmanların bahçelerini su bastı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü son 36 saatte Manavgat'ta metrekareye 110 kilogram yağış düştüğünü kaydetti. Gece başlayan ve gündüz şiddetlenen gök gürültülü sağanak yağış Manavgat'ta hayatı olumsuz etkiledi. Manavgat'ın Kasaplar ve Milli Egemenlik mahallelerinde bazı konutlar ile Şelale Yolu üzerinde bazı işyerleri yağmurdan zarar görürken, yollarda biriken yağmur suları sürücüler ve yayalar için tehlike oluşturdu.
Manavgat Belediye Başkanvekili Erşan Özden, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek'in koordinasyonunda oluşturulan kriz merkezi yapılan ihbarlara anında müdahale etti.
Manavgat Belediye Başkanvekili Erşan Özden; ilçe merkezine 7-8 ihbar geldiğini anında müdahaleyle sorunun çözüldüğünü ifade etti. İhbarlardan bir tanesinin bir apartmanın bahçesini su bastığı şeklinde olduğunu kaydeden Özden; şöyle konuştu: "Burada arkadaşlarımız gereken çalışmayı yaptı. Bina sahibine de su basmaması için yapacak olduğu konular hatırlatıldı. Ayrıca Şelale Yolu üzerinde bulunan bazı işyerlerini su bastı. Ancak, bunlar çok büyük baskın değil. Arkadaşlarımız olaya derhal müdahale etti. Gerekli su tasfiye çalışması yapıldı." İşyerlerini basan suda en önemli konunun binaların kanalizasyon çıkışlarının hatalı olması olduğunu ifade eden Özden, şunları söyledi: "Bina sahiplerine arkadaşlarımız gerekli uyarıları yaptı. Bu sorunlar çözüldüğünde buralarda da herhangi bir baskın olmayacak."
Meteoroloji Antalya Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, Manavgat'ta son 36 saatte metrekareye 110 kilogram yağış düşerken, bugün havanın normal olacağı bildirildi. Yetkililer, Çarşamba ve Perşembe günü Manavgat'ta gök gürültülü ve sağanak yağış beklendiğini ifade etti.
(AK-HO-Y)

10.12.2012 17:04:07 TSI

Editör: Wan Haber