Manavgat Sosyal Güvenlik Merkezi (SGM), Akseki'de ilköğretim çağındaki çocuklara kitap ve CD hediye etti.
Manavgat SGM ilköğretim çağındaki çocuklarda sosyal güvenlik bilinci oluşturması amacıyla hazırlanan 'Güven ve Yarışçı Çocuklar' isimli kitap ve animasyon filmini içeren CD'lerin okullara dağıtılması için Akseki İlçe Milli Eğitim Müdürü İmdat Mithat Bağcı'ya teslim etti.
Manavgat SGM Müdürü Ali Duru, Sosyal Güvenlik Kurumu ve 5510 sayılı yasa ile getirilen yenilikleri anlattı. Duru, "20 Mayıs 2006 tarih ve 26173 sayılı 5502 sayılı yasa ile SGK kuruldu. 2008 yılında da farklı olan mevzuatlar birleştirilerek norm ve standart birliği sağlandı" dedi.
Sosyal güvenlik kurumuyla sağlık karnelerinin kaldırıldığını ve TC Kimlik numarasıyla gelir ve aylık alma imkanı getirildiğini belirten Duru, "Yaşlı, kimsesiz ve güçsüz vatandaşların maaş kuyruklarına son verildi. Yurt dışında çalışan vatandaşların bilgilendirilmesine yönelik 'Yurt Danış' birimi kuruldu. 65 yaş üzeri yaşlılar ve özürlülerin maaşları evlerinden ödenmeye başlandı. Kayıt dışı istihdamla mücadele için altmış ayrı resmi kurumla protokol imzalandı, ALO 170 uygulamasının ve kayıtlı istihdamı teşvik (KİT-UP) projesinin hayata geçirildi."
Vatandaş memnuniyetinin kendileri için çok önemli olduğunun belirten Duru, amaçlarının hizmetlerini hızlı, güvenilir ve güler yüzle yerine getirmek olduğunu kaydetti.
Akseki İlçe Milli Eğitim Müdürü İmdat Mithat Bağcı, Sosyal proje için Sosyal Güvenlik Kurumuna teşekkür etti. Bağcı Sosyal güvenliğin önemine değinerek, kitap ve CD'leri öğrencilere dağıtacaklarını, okumaları ve izlemeleri konusunda öğrencilere öğütte bulunacaklarını söyledi.
(SÇ-SÇ-Y)

16.01.2013 17:12:56 TSI

Editör: Wan Haber