Manavgat Irmağı'nda su seviyesi yükselirken, Manavgat Şelalesi'nde bulunan işyerleri sular altında kaldı.
Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ırmaktan saniyede ortalama 600 metreküp su geçtiğini, yerleşim yerleri için tehlikenin söz konusu olmadığını söyledi. Kaymakam Bulgurlu, ilçe merkezinde taşkın oluşması için ırmaktan geçen suyun saniyede 850-900 metreküp civarında olması gerektiğini, ancak böyle bir durumun söz konusu olmadığını vurguladı.
Oymapınar ve Manavgat barajlarından su bırakma işleminin kontrollü şekilde gerçekleştiğini belirten Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, barajlarda su seviyesinin tehlike arz oluşturacak değerlerin altında tutulduğunu, su seviyesinin yükselmesine Naras Çayı ve Manavgat Irmağı'nı besleyen diğer kollardan gelen sel ve kar sularının neden olduğunu sözlerine ekledi.
Manavgat Şelalesi'ne gelen turistler ise gördükleri manzarayı fotoğraf karelerine aktardı. Seminer için Kütahya'nın Emet ilçesinden gelen Mehmet Güzey isimli vatandaş, bugüne kadar birçok kez Manavgat Şelalesi'ne geldiğini belirterek, "Su seviyesi altı yıl önce şimdiki seviyenin onda biri kadardı. Ama yine de Manavgat tam anlamıyla cennet gibi bir yer. Dünyanın hiçbir yerinde böyle güzel hava yok. Emekli olduktan sonra en çok istediğim şey Manavgat'a yerleşmektir" diye konuştu.
Bu arada su seviyesinin artması nedeniyle ilçe merkezinde ırmağın çevresindeki 4 restoranın zemin katını su bastığı gözlendi. Tekne sahipleri de olası bir tehlikeye karşılık gerekli önlemlerini aldı.
(AK-SK-HO-Y)

24.12.2012 16:23:03 TSI

Editör: Wan Haber