Antalya'nın Manavgat ilçe Belediyesi, Antalya'da kekemelik ve benzeri konuşma bozukluğunun düzeltilmesi ile ilgili olarak eğitim veren Kekemantal Konuşma Merkezi ile işbirliği yaparak, ilçede bu tür sıkıntı yaşayanlar için eğitim vermeye başladı.
'Manavgat'ta Kekeme Kalmasın' isimli eğitim projesi ilçede yaşayan çocuk, genç ve yetişkinlere ücretsiz olarak konuşma eğitimi vermeyi amaçlıyor. Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi dersliklerindeki eğitimler, çocuk, genç ve yetişkin 28 öğrencinin katılımıyla başladı. 10 günlük konuşma eğitimi öncesinde katılımcı öğrenciler, tanılama ve test çalışmalarından geçirilerek derslere kabul edildi.
Kekemantal Konuşma Merkezi'nin Konuşma Uzmanı Nezihe Erdoğan Demirer ve Özel Eğitim Uzmanı Gülçin Eraslan tarafından verilen eğitimlere katılan öğrenciler ilk derslerini eğlenceli geçirdi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de ilk derse katılan öğrencileri ve eğitimcileri ziyaret ederek başarılar diledi.
Konuşma uzmanı Nezihe Erdoğan Demirer, eğitimin kekemelik başta olmak üzere artikilasyon (harf eksikliği, r harfini söyleyememe), takifemi (hızlı konuşma), aşırı yavaş konuşma, konuşma gecikmesi ve dudak tembelliği gibi konuşma bozukluklarının tedavisini kapsadığını söyledi.
Demirer, derslerin Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi dersliklerinde 10 eğitim günü ve haftada iki gün olarak planlandığını dile getirdi. Manavgat'taki derslere ilginin büyük olduğunu da dile getiren Demirer, "Konuşma bozuklukları, kekemelik gibi rahatsızlıklar eğitimle düzeltilebilir. Manavgat'ta derslere katılacak öğrencilerimizi bir hafta önce konuşma testlerinden geçirdik. Bu testi geçenleri derslerimize kabul ettik. Çünkü zihinsel, ruhsal problemleri olan öğrencilerimiz de olabiliyor. Onlar için daha uzun bir eğitim süreci gerekiyor. Derslerimize her yaştan öğrenci katılacak. Alt sınırımız 5 yaş olarak belirlendi. İnsan hayatını çok etkileyen konuşma bozuklukları düzelebilir. Manavgat Belediyesi'ne eğitime destek verdikleri için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de eğitim alanındaki desteklerinin devam edeceğini söyleyerek ihtiyacı olan herkesi kurslara katılmaya davet etti.
(AK-SK-Y)

25.01.2013 17:01:18 TSI

Editör: Wan Haber