Manavgat Belediye Meclisi olağanüstü toplantısında TBMM'de kabul edilerek Resmi Gazete'de yayımlanan Büyükşehir Yasası'nda değişiklik yapan kanunun belediyelere tanıdığı köylere hizmet götürme yetkisi konusunda karar aldı.
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, değiştirilen Büyükşehir Yasası'nın geçici 1'nci maddesinin 18'nci fıkrasında belediyelere köylere hizmet götürme konusunda yetki verildiğini ifade ederek, "Biz hali hazırda mücavir alanımıza belediye meclisi kararıyla hizmet götürebiliyoruz. Geçmişte Kızılağaç konusunda alınan bir karar doğrultusunda Kızılağaç'a hizmet götürüyoruz. Şimdi Büyükşehir Yasası'nın yürürlüğe girmesi dolayısıyla köylerden çeşitli talepler gelmeye başladı. Kanunda, köylere hizmet götürebilmemiz için 'yetkili organlardan izin alınması' ibaresi bulunuyor. Bu konuda yetkili organ Belediye Meclisi'dir. Bu konuda izin verilmesini istiyoruz" dedi.
Belediye Meclisi Toplantısı'nda konuşan AK Partili üye Ahmet Erol da köylere hizmet götürülmesi konusunda Özel İdare ve Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin hala faal olduğunu, bu konuda herhangi bir karışıklık olmamasını istedi.
MHP'li Meclis Üyesi Haydar Ünal ise gündem maddesindeki kararda bir boşluk olduğunu ifade ederek, "Biz köylere hizmet götürülmesi taraftarıyız. Ancak, bu kararla beldelere de girilebilir. Beldelerde yetki karmaşası yaşanabilir. Bundan dolayı olumsuz bakıyoruz" dedi.
Belediye Başkanı Şükrü Sözen, belde belediyelerini yerel seçimlere kadar görevleri başında olacaklarını kaydederek, "Beldelerin özel bütçeleri ve kaynakları var. Ayrıca oralara girmemiz etik olmaz" dedi.
Yapılan oylamada MHP'li üyelerin olumsuz oylarına rağmen madde CHP ve AK Partili üyelerin oylarıyla kabul edildi
Manavgat mezbahanesine yapılacak yatırımlar konusunda da belediye meclisi üyelerine bilgi veren Başkan Sözen, "Halihazırda mezbahaneyi işleten arkadaşlarımızın 2015 Temmuz ayına kadar sözleşmeleri devam ediyor. Ancak mezbahaneyi işletmek için bakanlığın istediği şekilde yapılması için yaklaşık 550 560 bin TL'lik yatırım yapılması gerekiyor. Bundan dolayı 2015 yılından sonra yapılacak yatırım karşılığı işletmeci arkadaşlarımızla 10 yıllık bir sözleşme yapacağız. Yapılan yatırımı bedelini de 2015 yılındaki sözleşme tarihindeki kira tutarının yarısı kadar belirledik" dedi. Madde oy birliğiyle kabul edildi.
(AK-SK-Y)

18.12.2012 16:18:54 TSI

Editör: Wan Haber