Büyük Irmak Kıyısı Peyzaj Projeleri kapsamında Yukarıpazarcı, Yukarıhisar ve Aşağıhisar'da çalışmalarını tamamlayarak halkın kullanımına açan Antalya'nın Manavgat ilçe Belediyesi, ırmak kıyısının Eskihisar ve Zindan mevkinde kalan bölümünde düzenleme çalışmalarına başladı.
Rauf Denktaş Köprüsü'nden Çevreyolu Köprüsü'ne kadar olan ve Eskihisar ve Zindan Kalesi mevkini kapsayan ırmak kenarı peyzaj projesi çalışmaları başladı.Projedeki yürüyüş bandının, Titreyengöl turizm bölgesi ile ana bağlantıyı sağlayan Herford Caddesi'ndeki yürüyüş bandı ile bütünleştirileceği, Eskihisar Zindan ırmak kıyısı peyzaj çalışması ile ilçe merkezinden Titreyengöl'e yaya akışının aralıksız sağlanmasının hedeflendiği kaydedildi.Projede yürüyüş yolu, bisiklet yolu, spor aletleri, çocuk oyun alanları, su gösterileri ve dinlenme alanlarının da yer aldığı ifade edildi.
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, üç etab ırmak kıyısı projesini tamamlayarak Eskihisar Zindan bölgesinde çalışmalara başlandığı belirterek, "Görev süremiz yettiğince ırmak kıyılarını tamamen kentle bütünleştirmeye çalışacağız. Başladığımız bu çalışma ile de turizm merkezi en kısa yürüyüş yolundan kent merkezine bağlanacak. Önümüzde günlerde Aşağıpazarcı ırmak kıyısı peyzaj projemizi başlatacağız. Halkımızın da çalışmalardan memnun olduğunu görmek bizi daha mutlu ediyor" dedi.
(AK-SK-Y)

16.01.2013 14:41:26 TSI

Editör: Wan Haber