Kosova'nın Mamuşa Belediyesi Başkanı Arif Bütüç, Kırıkkale Valisi Ali Kolat'ı makamında ziyaret etti. Başkan Bütüç, Türkiye ile Kosava'nın bir bütün elma olduğunu yarısı Türkiye, diğer yarısının ise Kosava olduğunu söyledi.
Ziyarete Kosova'da çeşitli faaliyetler gösteren Sivas'lı işadamı Mehmet Yarar da eşlik etti.
Vali Kolat, yapılan ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirerek, bu tür ziyaretler vesilesiyle diyalogların devam ettiği ve kaynaşmaya da ciddi anlamda katkı sağladığını ifade etti.
Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, Türkiye'de bulunduğundan ve Kırıkkale Valisi Ali Kolat'ın misafiri olmanın kendisi için gurur verici bir olay olduğunu dile getirdi.
Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, burada yaptığı konuşmada, "Atalarımız Osmanlı döneminde bu topraklardan Anadolu'dan Balkanlara gitmiş, o toprakları vatan edinmiştir. Bizler hepimiz orada birer Evlad-ı Fatihan torunu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Ana ülkem Türkiye 24 saat geçmeden dünyanın en genç ülkesi Kosava Cumhuriyetinin bağımsızlığını tanımış olduğu için Ana ülkemin Cumhurbaşkanı'na Başbakan'ına ve Ana ülkemin Büyük Millet Meclisine teşekkür etmek istiyorum. Bizim dilimiz bir, kıblemiz bir biz aynı çınarın çocuklarıyız. Şu an Türkiye'de bulunmaktan çok mutluyum. Ana ülkemin sınırları dışında Mamuşa Belediyesi'nin Ana Ülkemin Bayrağı ile hiçbir farkı olmadan aynı bayrağı taşıyoruz. Dilimiz aynı dil. Çünkü Türkçe dili belediyemizin resmi dilidir. Diğer dillerle eşittir. Biz uzaklardayız ama biz bir elmayız. Yarı elma burası, yarı elma Balkanlar Kosava'dır" şeklinde konuştu.
Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, Vali Kolat'ı Kosava'da düzenlen Uluslararası festivallere davet etti.
(AK-BÖ)

29.01.2013 11:12:51 TSI

Editör: Wan Haber