İlhan Siyahtaş

HDP İl binasına Van Milletvekilliği Aday Adaylığı başvurusunu yapan Botan daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Botan açıklamasında” Bugün burada bulunma sebebimiz Halkaların Demokratik Partisi olan partimize bugün 25’nci dönem milletvekilliği için aday adaylık başvurumu yapmış bulunmaktayım. Bildiğiniz gibi HDP ezilenlerin, ötekileştirilenlerin, zulme uğramış olanların, emekten, barıştan, özgürlükten, adaletten ve demokrasiden yana olanların çatı örgütüdür. Böylesi bir örgütün varlığı hızla otoriterleşen faşizan bir eksene kayan bir Türkiye gerçekliğinde, halkların, ezilenlerin ve emekten yana olanların seçeneksiz olmadığı ve en önemli seçeneğin HDP olduğu ve hepimizin bu partinin çatısı altında önümüze konulmuş faşizan halkların iradesi üzerine kurulan barajı yıkacağız. AKP’nin faşizmini hep birlikte durduracağımızı inancıyla bende aranızdan birisi olarak HDP’de aday adayı oldum. Şuna inanıyorum ki çocukluğumdan beri halkımın yanında oldum. Her türlü baskıya şiddete, faşizan yaklaşımlara karşı durdum. Bugünde eğer ki partim uygun görürse bu onurlu görev, bu kutsal emanet eğer ki benim üzerime düşerse yine emekten barıştan yana halkların özlemini çektiği onurlu bir barışın gerçekleşmesi, demokratik bir ülkede herkesin emeğiyle, onuruyla yaşadığı, özgür bir ortamın gerçekleşmesi özlemi ile mücadele edeceğimi belirtmek istiyorum” dedi.
 

“AKP MEVCUT DÜZEN PARSİDİR”
Botan” Tabi ki bu demokratik bir süreç bu süreçte gönül ister ki yüzlerce arkadaşımız bu sorumluluğu bilinciyle, bu sorumluluğu üstlenmek için partimize başvuru da bulunsun diyen Botan, “ Mevcut düzen partisinin, AKP’nin şu an Van’da 120’yi aşkın aday adayın başvuru yaptığını biliyorsunuz. Yine Türkiye genelinde şuan 6 bini aşkın başvuru olduğunu biliyorsunuz. Şimdi hepimizde biliyoruz ki bu aday adaylık anlayışının nereden kaynaklandığını ve niçin yapıldığını çok iyi biliyoruz. Halktan, ezilenden, emekten, demokrasiden, özgürlüklerden, eşitliklerden yan bir özlem için başvurmadığını, çok iyi biliyoruz. Ciddi rantçı bir yaklaşım, bir yerlerde bir paye edinmek için başvurduklarını, böyle bir zihniyette demokrasi ve barışı çıkarmak, halkların özlemini çektiği demokratik bir ortamı, şeffaf bir ortamı ve kardeşlik ortamının yaratıldığının çok güç olduğunu biliyoruz. Yani böyle bir zihniyetin halka hizmet, halkın yanında olmanın getirmiş olduğu yüksek insani sorumluluğu erdemi taşımadığını biliyoruz. Ancak partimize şu anda başvuru yapan aday adaylarının toplumsal sorumlulukla bu toplumsal bilinçle aday adaylıkları başvurusunda bulunduklarını biliyoruz. Yani şurada sizin temiz duygularınızı istismar edecek değiliz. İş, rant, kadro, ihale vadedin de bulunamayacağımızı biliyorsunuz. Böyle bir misyonu da üstlenmediğimizi ve üstlenemeyeceğimizi de biliyorsunuz. Bizim esasa misyonumuz her şeyden önce halkların onurlu bir şekilde emeğiyle, onuruyla bir arada yaşamak koşullarının yaratılması için mücadele etmemiz gerektiğini ve bunun ateşten gömlek olduğunu, çok zor bir sorumluluk olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla partim eğer ki bana uygun görürse sizlerle birlikte demokrasi mücadelesi vicdani ve ahlaki boyutta yerine getirmek için hep birlikte sizlerle birlikte aranızda yüreği yaralı bir Kürt kardeşiniz olarak bunun mücadelesini bugüne kadar nasıl verdiysem bugünden sonrada bu sorumluluk bilinciyle yürüyeceğim. Bu sorumluk bana düşse de düşmese de aynı sorumluluk bilinciyle adaymışım gibi veya partimizin her hangi bir organın da en üst düzey sorumluluğu üstlenmiş gibi bu sorumluluk bilinci ile hareket edeceğimin sözünü sizlere vermek istiyorum” şeklinde konuştu. 

Editör: Wan Haber