Mevlana Celalettin-i Rumi Hazretleri'nin 739. vuslat yıldönümünü Mamak'ta düzenlenen etkinlikle anıldı.
Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde yapılan Şeb-i Aruz etkinliğine Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'ün yanı sıra AK Parti Milletvekili Ülker Güzel, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammet Abdullah Özer, AK Parti Mamak İlçe Kadın Kolları Başkanı Öznur Demirbilek, Mamak Belediye Meclis Başkan Vekili Erdal Ak, Nevin Gökçek, meclis üyeleri, Mamak Dayanışma Merkezi Koordinatörü Zeliha Akgül ve çok sayıda vatandaş katıldı. AK Parti Mamak İlçe Kadın Kolları tarafından gerçekleştirilen etkinlikte Mevlana'nın yüzyılları aşan sevgiye ve aşka dair mesajları, hayata bakışı, eserleri salonu dolduran Mamaklılara aktarıldı. Etkinlikte konuşan Akgül, "Mevlana'nın asıl felsefesi sevgi ve aşk üzerine kurulu. Sevgimizi oğlumuza, kızımıza, eşimize söylemekten imtina ediyoruz. İşte Mevlana bu özelliğiyle ön plana çıkıyor. 8 yüz yıl sonra bile Mevlana hayata bakışıyla hala konuşulmaya devam ediyor. Hazreti Mevlana'nın insanlara öğrettiği birlik, beraberlik ve hoşgörü her bireyin kazanması gereken özellikler arasında yer alıyor" dedi.
Salonu dolduran kalabalığa Mevlana'nın 7 öğüdünü hatırlatan Akgül, "Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nin çevresine Hz. Mevlana'nın 7 öğüdünü yazdırıyoruz" dedi.
Mevlana'nın mesajlarının yüzyılları aşarak zamanımıza ulaştığını belirten İlçe Başkanı Muhammet Abdullah Özer, "Hz. Mevlana Mesnevi'sinde kadını nur olarak nitelendiriyor. Bu gün bu programı düzenleyen kadınlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
AK Parti Mamak İlçe Kadın Kolları Başkanı Öznur Demirbilek konuşmasında ilki geçtiğimiz yıl yapılan programın bu yıl daha büyük bir coşkuyla gerçekleştirildiğini dile getirdi. Mevlana'yı anma etkinliğinde Mamak Belediyesi Konservatuarı Bölümü Tasavvuf Müziği Korosu tarafından ilahiler okundu. Tasavvuf müziği konserine aşkla dönen semazenlerde eşlik etti. Yaklaşık bin 500 Mamaklının katıldığı program Hz. Adem'in yaratılışının Mesnevi'de nasıl anlatıldığına dair hazırlanan bir slayt gösterisiyle son buldu.
(BK-ÖZ-Y)

19.12.2012 16:23:37 TSI

Editör: Wan Haber