Mamak Belediyesi'nin yapımına başladığı ve Misket Mahallesi'nin havasını tamamen değiştirecek olan Misket Konak Park'ın yapımı, yüzde 95 oranından tamamlandı.
İçerisinde pek çok sosyal donatının bir arada bulunduğu ve Mamak Belediyesi'nin iddialı projelerinden biri olan Misket Konak Park'ta sona gelindi. Açılmak için gün sayan proje, aynı zamanda Anadolu'da yaygın olarak bulunan konak kültürünü de canlandıracak. Konak, birçok sosyal ve kültürel etkinliğe ev sahipliği yapacak. Modern ve klasik mimariyi buluşturan proje, 20 bin metrekare alan üzerinde inşa edildi.
Kısa bir süre içerisinde birçok projenin tamamlanarak Mamaklıların hizmetine gireceği müjdesini veren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Değişimin ve dönüşümün öncüsü olan projeleri hızla tamamlıyoruz. Yapımında sona geldiğimiz Konak sayesinde Mamaklılar, içerisinde pek çok donatının bulunduğu büyük bir komplekse kavuşacak" dedi.
Yüzde 95 seviyesinde inşaatı tamamlanan Misket Konak Park'ta peyzaj çalışmaları devam ediyor. Proje yatay arazi üzerine inşa edildiği için konağa çıkış Ankaralıların yeni tanışacağı yatay arazi asansörleriyle olacak. Yatay asansörlerin montajı yapılmaya başlandı. Vatandaşların sosyal ve kültürel amaçla kullanacağı mahalle konağında anfi, 2 adet düğün salonu, çok amaçlı salon, çocuk oyun alanı, fitness alanı, hanımlar lokali ve koşu yolları bulunuyor.
Projenin dikkat çekici bir yönü daha ise, taş duvarlarla inşa edilen seyir terasları ve seyir kuleleri. Mamak'a ve Misket Mahallesi'ne hakim bir tepe üzerinde inşa edilen konak içerisindeki bu seyir teraslarında vatandaşlar, Mamak'ın pek çok noktasını rahatlıkla görebilecek.
(SU-OK-Y)

19.01.2013 10:33:17 TSI

Editör: Wan Haber