Mamak'ta Mevlid Kandili dolayısıyla program düzenlendi.
Mamak Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı programların ilki Mühendisler ve Teknik Elemanlar Platformu tarafından Prof. Dr Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilirken diğeri de Anadolu Gençlik Derneği tarafından Mamak Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Mamaklıların yoğun ilgi gösterdiği programlara Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve Meclis Başkan Vekili Erdal Ak katıldı.
Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezinde gerçekleşen program, Kur'anı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından İlahiyatçı eğitimci Kamil Şatır, günün anlam ve önemine dair konuşmasını gerçekleştirdi. Esev Çocuk İlahi Gurubunun seslendirdiği ilahilerin ardından program sona erdi.
Mamak Kültür Merkezi'nde düzenlenen kandil programın da ise ney dinletisi, sinevizyon gösterisi ve ilahi dinletilerinin ardından Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Baki Öztürk'ün konuşmasıyla son buldu.
Program saatinden önce hınca hınç dolan salonlardaki coşkuya ortak olan Başkan Akgül, "Alemlere rahmet Peygamber Efendimizin doğumunun 1442. yılını kutlarken sizlerle bir araya gelmekten oldukça mutluyum. Hz. Peygamber iyi bir baba, iyi bir eş, iyi bir komutandı. Bütün iyileri üzerinde taşımaktaydı. Peygamber sevgisi de bugün bizleri burada buluşturdu. Tüm İslam Âleminin mübarek Mevlid Kandil'ini kutlar, tüm insanlığa hayırlar getirmesini dilerim" dedi.
(BK-ÖZ-Y)

24.01.2013 11:14:58 TSI

Editör: Wan Haber