Mamak Belediyesi, dün akşam başlayan kar yağışıyla birlikte vatandaşların ve sürücülerin sıkıntı çekmemesi için ilçede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı "Acil Müdahale Timleri", kar ve buzlanmaya karşı 24 saat mesai yapıyor. 66 mahalleyi yedi bölgeye ayırdıklarını ve her bölge için bir ekip kurulduğunu kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Ekiplerimiz bir yandan tuzlama faaliyetleri, bir yandan kaldırımları temizleme çalışmalarını sürdürüyorlar. Hem yayaların hem de sürücülerin sıkıntılarını en aza indirmek için önlemlerimizi aldık" diye konuştu.
Çalışmalarda öncelik okullara verildi. Ana arterleri de temizleyen ekipler, otobüs güzergâhlarını ulaşıma açık hale getirdi. Kepçe ve greyderlerle karlar temizlenirken, bir yandan da buzlanmanın önlenmesi için tuzlama çalışmaları yapılıyor. Karla mücadele ekiplerinin çalışmalarını kolaylaştırmak için vatandaşların da duyarlı olmaları gerektiğini belirten Akgül, "Belediyemizin almış olduğu tedbirlerin yanı sıra vatandaşlarımız da karlı havada toplu ulaşım araçlarını tercih etmeli, kendi araçlarını da yağışlı havaya karşı hazırlıklı tutmalıdır" dedi.
Mamak Belediyesi'nin 6 kar küreme ve tuzlama aracı, 1 tuzlama aracı, 5 greyder, 9 kepçe ve 12 kişilik elle tuzlama ekibi olumsuz hava koşulları ile mücadele ediyor.
(BK-OK-Y)

08.01.2013 13:12:24 TSI

Editör: Wan Haber