Mamak Ticaret Odası Ortaokulu, Macaristan'ın Mezatur şehrindeki Mezotüri Atalanos Iskala, Alapfoku Müveszetoktatasi Intezmeny, Ovoda Pedagogiai Szakszolgalat es Könyvtar ilköğretim okulu ile AB projesi kapsamında "The Living Blanket" çalışması uyguluyor.
Hem yabancı dil öğrenme hem de tarih ve kültürlerin tanıtımını amaçlayan 2 yıl sürecek proje kapsamında Ticaret Odası İlköğretim Okulu'ndan projeye dahil olan 22 öğrenci, yabancı dil ve sosyal yeteneklerine göre seçildi. Proje ekibine Ankara Üniversitesi Hungarca Bölümü Araştırma Görevlisi Ayşe Öz tarafından Macarca dersi verilmeye başlandı. Proje dahilinde Mamaklı öğrenciler Mayıs ayında Macaristan'a giderken, Macar öğrenciler de Ekim ayında Ankara'ya gelecek.
Mamak Ticaret Odası Ortaokulu Müdürü Bülent Ceylan, Proje Sorumlusu Duygu Kabataş ve okulun AB proje ekibi, proje hakkında bilgi vermek amacıyla Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'ü makamında ziyaret etti. Başkan Akgül, insan eğitimi üzerine olan her projeyi desteklediklerinin altını çizerek, "Proje kapsamında gerçekleşecek karşılıklı ziyaretler bölgenin tanıtımına ciddi katkı sağlayacak" dedi.
Akgül, Ticaret Odası Ortaokulu heyetine çalışmalarında başarılar dileyerek, "Proje, eğitimdeki kaliteyi artırmanın yanı sıra kültürler arası farklılıkların bilincine de varılmasını teşvik ediyor" diye konuştu.
(BK-CC-Y)

17.12.2012 13:43:58 TSI

Editör: Wan Haber