Form tutmak ve zinde kalmak isteyen kadınların sayısı Mamak'ta her geçen gün artıyor. Türközü Ahmet Yesevi, Başak ve Yeşilbayır Aile Merkezleri spor salonlarından faydalanan kadınların sayısı bin 500'e ulaştı.
Sağlıklı yaşam için spor yapanlar ve obeziteyle savaşanların imdadına, aile merkezleri yetişiyor. İçerisinde her türlü spor aletinin bulunduğu aile merkezleri spor salonlarında Mamaklı kadınlar form tutuyor. Profesyonel hocalar eşliğinde çalışan kadınlar, spor salonlarında bulunan koşu bandı, kondisyon bisikleti, eliptik bisiklet, leg crul, leg extension, vertical knee, raise gibi bir çok spor aletinden yararlanıyor.
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Her yaşta ve her insana uygun bir spor dalı mutlaka vardır. Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere birçok kurum ve kuruluşun obeziteye karşı bilinçlendirici çalışmalar yürüttüğünü görüyoruz. Aile merkezleri içerisinde bulunan spor salonlarımız birçok imkana sahip. Profesyonel spor salonlarında bulunan aletleri aile merkezlerimize getirerek Mamaklı kadınların hizmetine sunduk" dedi.
Aile merkezlerinde bulunan spor salonunda Mamaklı kadınlar; aerobik, plates, fitness, step ve kondisyon çalışması yaparak hem sağlıklarını koruyor hem de formda kalıyor. Profesyonel spor hocaları eşliğinde gün içerisinde belirlenen seanslarda spor yapan kadınların düzenli olarak kilo kontrolü de gerçekleştiriliyor. İstikrarlı olarak kilo veren kadınlara küçük hediyeler verilerek motivasyonları artırılıyor.
(BK-OK-Y)

23.01.2013 10:58:40 TSI

Editör: Wan Haber