Mamak Belediyesi, Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 93. yıldönümünü Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde gerçekleşen etkinlikle kutladı.
80 kişilik ekip ve 14 yöreye ait folklorik oyunlarıyla Tuana Dans Gurubu, Ata'ya "Hoşgeldin" dedi. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'ün ev sahipliğinde gerçekleşen programa Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, TOBAŞ Başkanı Ercan Kınacı, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, Mamak Dayanışma Merkezi Koordinatörü Zeliha Akgül, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş ve çok sayıda vatandaş katıldı. 27 Aralık tarihini, seymenlerin 93 yıl önce Dikmen tepesinde oyunlarla Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü karşıladığı gibi bayram havasında geçirmek istediklerini ifade eden Akgül, "Bugün Tuana Grubu'nun oyunlarıyla Trakya'dan Güneydoğu'ya, Akdeniz'den Ege'ye bütün coğrafyayı ağırladık. Bu program Biz Birlikte Türkiye'yiz ifadesinin göstergesidir" dedi.
Tugay Ertunç'un Genel Sanat Yönetmenliğinde 2002 yılında kurulan Tuana Dans Gurubu dans kostümleri, uyumlu hareketleri ve halk oyunları ile herkeste hayranlık bıraktı. Tüm Türkiye'den geniş repertuarlarıyla dikkatleri çeken gurup, Mamak'ta da Masalcı Dede, Anadolu Hikayesi, sema gösterisi, Roman, Milas, Bodrum, Artvin, Burdur, Hakkari, Silivri, Gaziantep, Azeri, Trabzon ve Atatürk'ü Dikmen sırtlarında karşılayarak "Paşam senin için ölmeye geldik" diyen seymenlerin oyunlarını oynadı. 2.5 saat boyunca sahnede gösteri yapan gurubun performansı ayakta alkışlandı. 93 yıl önce milli mücadelenin en önemli olayları arasında sayılan Atatürk'ün Ankara'ya geliş sürecine ilişkin bilgi veren Akgül, 27 Aralık tarihinin Cumhuriyetin kuruluşunun sembolü olduğunu söyledi.
(ZÇ-ÖZ-Y)

28.12.2012 11:37:49 TSI

Editör: Wan Haber