Mamak Belediyesi folklor ekipleri düzenlenen organizasyonlarla vatandaşları büyülüyor. Yaklaşık 300 kişilik dev bir kadroyla çalışan folklor ekibi Türkiye'nin birçok yöresine ait oyunları büyük bir başarıyla sergiliyor.
Çalışmalarını iki guruba ayırarak sürdüren folklor ekibinde yaşları 7-16 arasında küçükler grubunda 150 minik çalışıyor. Yaşları 16-30 olan büyükler gurubunda da 150 kişi bulunuyor. Tatil günüleri de antrenman yapan folklor ekipleri iki gurup halinde çalışıyor.
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Özellikle gençlerimizin bu kültür faaliyetinde aktif olarak yer almasını önemsiyoruz. Türk Folkloru son derece zengin bir içeriğe sahip. Yüzyılların getirdiği bu kültürel birikimi kuşaktan kuşağa aktarmak çok önemli. Yarışmalarda da büyük başarılar elde eden folklor ekibimize bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.
Türkiye'de folkloru ile öne çıkan iller arasında olan Kırklareli, Erzurum, Adıyaman, Van, Trabzon, Kastamonu ve Ankara Seğmen oyunlarını büyükler, Van, Antep, Trabzon ve Kastamonu yörelerine ait folklor oyunları ise küçük folklorcular başarıyla icra ediliyor.
(TB-ÖZ-Y)

08.12.2012 11:44:31 TSI

Editör: Wan Haber