Hilton Bursa Oteli, Michelin yıldızı Şef Jeffrey Vella'nın yapmış olduğu yemekler ile şehrin damak tadını değiştirmeyi hedefliyor.
Hilton Bursa Convention Center&Spa merkezinde yer alan Skylight Restuarantta gerçekleşen tanıtım yemeğine, Bursa'nın yanı sıra İstanbul'dan gurme gazetecilr katıldı. Davetlilerin Bursa manzarası ile hoşça vakit geçirdiği gecenin başında kısa bir açılış konuşması yapan Şef Jeffrey Vella, 7 ayrı ülkede yaptığı bu işi böylesi güzel bir otelde, böylesi güzel bir atmosferde devam ettirdiği için çok mutlu olduğunu dile getirdi.
Hünerlerini göstermek için mutfağa geçen Vella, davetlilere bir birinden lezzetli Akdeniz lezzetlerinden oluşan menüyü hazırladı. Yemeklerin lezzeti kadar, tabakların özel tasarımına da özen gösteren Vella, hazırlamış olduğu menülerdeki malzemeleri Türk Hava yolları ile dünyanın farklı noktalarından getirttiğini söyledi. Vella, Bursa'ya geldiğinde ilk tattığı lezzetin ise İskender kebap olduğunu söyledi.
Geceye katılan davetliler ile yakından ilgilenen Hilton Bursa Otel Genel Müdürü Alp Atilla, Bursa'ya yeni lezzetlerin getirilmesi konusunda öncülük yapmak istediklerini ifade etti. Bursa halkının böyle bir mutfağı hak ettiğinin altını çizen Atilla, "7 ayrı ülkede görev almış ve devlet büyüklerine kadar hizmet etmiş bir aşçı başını göreve getirdik. Hem lezzeti hem sunumu ile farklı tatları burada Bursalılar ile buluşturmak istedik. Her şehrin ya da her bölgenin kendine has bir lezzeti var. Ama bunların dışında da başka lezzetler var. Bu akşam sunulmuş olan kaz ciğerinin lezzetine bakacak olursanız farklı gelebilir. Ama Yenidünya ya da Muşmula dediğimiz meyve ile Türk lezzetlerinin de karıştığı bir aroma ortaya çıkıyor. Skylight Restuarant, alışıla gelmişin dışında farklı lezzetler arayanlar için güzel bir seçenek olarak düşünüyorum" dedi.
Jeffrey'in basın için hazırladığı menü şu şekildeydi: Ağır ateşte pişmiş kaz ciğeri, kestane parçaları ve muşmula filmi ve portakkalı pırası ile ilk tabakta geldi. Istakozlu tortellini (mantı) kavrulmuş arpacık soğanı, kuyruk yağı ve yumurta beyazı kapoçya ile sunuldu. Zeytinyağında terbiye edilmiş morina balığı Kattegat Morinası, bezelye, kuzu mantarı ile birlikte anaason ve kekik taneleri ile süslendi. Tereyağında fırınlanmış dana uykuluk filetosu, elmalı kek, kemik iliği ve soğanlarla servis edilhdi. Finalde sıcak çilekli crumble, krem burule, füme hurmalı dondurma ile kapanış yapıldı.
(İRF-YS)

09.12.2012 12:42:44 TSI

Editör: Wan Haber