Tekirdağ' ın Malkara ilçesi Belediye Başkanı Birol Kaya, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve Trafik Elektronik Denetleme ile ilgili makamında toplantı yaptı.
Gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Birol Kaya, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü İsmail Bahri Şardağı, Tekirdağ Emniyet Muhabere Elektronik Şube Müdürü Ayhan Atabek, Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ve Malkara Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Dilek Akkaya katıldı.
Toplantıda 2918 sayılı Karayolu Trafik Kanununa göre Belediyeler ve Emniyet Müdürlüğünün ortaklaşa hazırladıkları Trafik Denetleme Sistemi Karayollarında hız ve ışık ihlallerinin ve kent içerisinde gerçekleşen olası suçların tespitinde faydalı olacağı belirtildi. Kurulan Güvenlik Yönetim Sistemi ve Trafik Elektronik Denetleme sistemi ile E-84 karayolunda hız ve ışık ihlali tespiti yapılacağı, yapılan tespitler sonucunda trafik idari para cezasının % 30 'u oranındaki tutar, izleyen ayın sonuna kadar Emniyet Genel Müdürlüğü Bütçesinden ilgili belediyelere sistem kullanımı hizmeti bedeli olarak ödeneceği bildirildi.

20.02.2013 12:33:31 TSI

Editör: Wan Haber