Zonguldak'ta bulunan, Sürekli Aydınlık için Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SAYDER) ile Zonguldak Çağrı-Derneği tarafından, Mali'de hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılarak, bir basın açıklaması yapıldı.
Zonguldak Yeni Camide kılınan öğle namazı ardından cami avlusunda toplanan kalabalık gurup ilk önce Mali'de hayatını kaybeden Müslümanlar için ilk önce gıyabi cenaze namazı kılındı. Daha sonra okunan duanın ardından bir basın açıklaması yapıldı.
Gıyabi cenaze namazının ardından bir basın açıklaması yapan Fatih Altuntaş, "Afrika'nın en büyük ülkelerinden olan Mali'de uzun yıllardır süre gelen sömürüye karşı bir uyanış hareketi başladı. Zalimlerin ortak karakteri, işlerine gelmeyen ve çıkarlarına ters düşenleri terörist göstererek saldırmak ve katletmektir. Hiçbir haklı bahaneye sahip olmayan Fransa ve sömürüde destekçileri olan İngiltere, Almanya, Belçika, Amerika, Çin, Kanada ve bunların yerli işbirlikçileri Çad, Nijer, Senegal, Benin gibi ülkeler Mali'de sömürüye başkaldıran kardeşlerimize hunharca saldırıyorlar. Ne işin var Afrika'da ya da bizim diğer topraklarımızda ne hakları var insanlarımızı haksızca ve sorumsuzca öldürmeye. O topraklar bizim topraklarımız, orada mücadele eden ve ölen insanlar bizim kardeşlerimizdir. Bize düşen en azından bu zulme karşı sesimizi çıkarmamız ve artık zalimlerin istedikleri gibi topraklarımızda dolaşamayacaklarını haykırmamızdır. Eğer biz bu yapılan zulme sesimizi çıkarmasak Allah'a bunu hesabını veremeyiz. Bizler Türkiyeli Müslümanlar olarak, bu olayı kınıyor ve başta Fransa olmak üzere tüm emperyalistlerin bu katliama son vermelerini ve topraklarımızdan çekilmelerini istiyoruz. Bu konuda Türkiye'nin de üyesi olduğu İslam Birliği Teşkilatı'ndan bu zulmün bir an önce durdurulmasını istiyoruz" dedi.
Daha sonra toplanan gurup ellerindeki çeşitli pankartlarla slogan atarak olaysız bir şekilde dağıldı. Zonguldak'ta bazı sivil toplum örgütleri ve sendika ve dernek temsilcileri de destek için gıyabi cenaze namazına katıldı.
(SA-SA)

20.01.2013 13:37:29 TSI

Editör: Wan Haber