Muş'un Malazgirt İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Kurt, taşımalı eğitimde kullanılan araçların şoförleri ve okul müdürleri ile bir araya geldi.
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde şube müdürleri, okul müdürleri ve taşımalı eğitimde çalışan araçların şoförlerinin katıldığı durum değerlendirme toplantısında konuşan Kurt, taşımalı eğitim sisteminde dikkat edilmesi gereken konuları hatırlatarak, okul müdürlerinin de kuralların uygulanmasında hassasiyet göstermelerini istedi. Burhan Kurt, "İnsanların çocuklarını sizlere emanet ediyor olmasının bilincinde olarak hareket etmeniz gerekmektedir. Tabii ki bu da sizin için bir ekmek kapısıdır. Fakat olası bir hatadan kaynaklanan felaketlerde bu sorumluluğun altından hiçbirimiz kalkamayız" dedi.
Araç sahiplerine sürat konusunda da uyarıda bulunan Milli Eğitim Müdürü Kurt, araç sahiplerinden devam ve takip çizelgelerine dikkat etmelerini ve araçlarının bakımını sürekli yaptırmalarını istedi.
Öğrencilerin erken saatlerde okullarına getirilmemesini isteyen Kurt, öğrencilerin servisinde sivillerin taşınmaması gerektiğini de hatırlattı okulların saat .08.00'de açıldığını ve öğrencilerin 07:45 ile 08:00 saatleri arasında okullarına teslim edilmesini istedi.
Malazgirt'te araç sürücüleriyle ciddi bir sıkıntı yaşanmadığını, ufak tefek detayların olduğunu ve bunların kısa sürede aşılabileceğini belirten Kurt, "Artık köyde yaşayan hiç kimsenin çocuğunu okutmama endişesi olmamalı, çünkü devlet her şeyi karşılıyor" dedi.
(İHA-MET-Y)

08.01.2013 11:46:28 TSI

Editör: Wan Haber