Malatyalılar İstanbul'da, 'dostluk toplantısı'nda bir araya geldi.
Malatya Gönül Birliği Derneği'nin ilkini İstanbul Anadolu yakasında gerçekleştirdiği dostluk toplantısının ikincisi, Bağcılar Belediyesi Beş Konaklar Malatya Kayısı Bahçesi'nde yapıldı. Malatyalıların buluşması, Malatya Gönül Birliği Dernek Başkanı Ali Seydi Turan'ın açılış konuşması ile başladı. Başkan Turan, öncelikle ev sahipliği yapan Bağcılar Belediye Başkanı'na teşekkür etti. Daha sonra Malatyalı hemşehrilerine seslenerek, bu zamanın birlik, beraberlik ve kardeşlik zamanı olduğunu söyledi. Turan, şu ifadeleri kullandı:
"Malatyalıların hiçbir zaman birbirlerini eleştirmemesi gerekir. Bizler Malatyalı sivil toplum örgütleri olarak bürokratlarımıza, siyasetçilerimize ve iş adamlarımıza sahip çıkmamız gerekir. Hepimiz birimiz birimiz hepimiz için çalışırsak bu ülke kalkınır. Ülkemiz kalkınırsa memleketimiz Malatya da kalkınır. Malatyalıların artık boş işlerle zamanını harcamamaları gerekir. İş adamlarımızın dünyaya açılması gerekir. Bürokratlarımızın daha yukarılara çıkması gerekir. Siyasetçilerimizin aktif siyaset yaparak kendilerini kanıtlaması gerekir. Siyasetçilerimize destek vermemiz gerekir, hep vekilleri, başkanları eleştirerek onları yıpratma politikaları yapmamamız gerekir. Herkesin kendi işini yapması gerekir, kimse kimsenin sınırlarına müdahalede bulunmamalıdır. Birimize bir görev verildiyse o görevi en iyi bir şekilde hizmete dönüştürmemiz gerekir. Malatya, iki cumhurbaşkanı ve başbakan çıkartan bir ilimiz. Bu ilimizde daha nice nice siyaset ve devlet adamları çıkartacağız. Şu an İstanbul'da dünyaya mal satan büyük firmalar Malatyalı Sabri Özel'den tut Vahap Küçük, Ahmet Çalık, Cebrail Sülük İstanbul'da marka olan iş adamlarımızın... Hangi büyük mağazalara gidersen karşınıza bunların markaları çıkar. Bunun için iş adamlarımızı iyi tanımalıyız. Bunların başarıları için dua etmeliyiz. Malatyalılar hep plakalarının dört dörtlüğüyle övünürler, işte bundan sonra da dürüst ticaret, dürüst siyaseti ile Malatyalıların örnek olması gerekir. Ticaretteki büyümemizi siyasette de büyümeye çevirmemiz gerekir. Bunun için önce birbirimiz ile barışık bir şekilde el ele, gönül gönüle olmamız gerekir. Malatya'dan İstanbul'a gönül köprüsü kurmamız gerekir. Doğduğumuz ve büyüdüğümüz memleketimizi hiçbir zaman unutmamalıyız. Ahde vefa sergilememiz gerekir. Fakir fukarayı düşünmemiz gerekir. İşte sizlere örnek bir iş adamımızı takdim etmek istiyorum. Sayın iş adamımız Sabri Özel bey, geçenlerde gittiğimizde bizlere şu kolileri alın Malatyamıza götürün fakir fukaraya dağıtın dedi. İşte böyle memleketini seven insanlarımız olduğu müddet inşallah bu ülke daha yukarılara sıçrama yapacaktır. Ben tüm siyasetçilerimize, iş adamlarıma ve bürokratlarıma birlik beraberlik mesajı vermek istiyorum. Malatyalılarımızın birlik beraberlik ve kardeşlik ilkeleri etrafında bir bütün olarak birleşmelerini istiyorum."
AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı Malatyalı İsmet Öztürk ise, dernek başkanı Ali Seydi Turan'a konuşmalarından dolayı teşekkür etti. Başkan Öztürk, "İşte Malatyalılar böyle akıllı insanlardır. Derneğin ismiyle müsemma olan Malatya Gönül Birliği Derneği Başkanımız güzel temennilerde bulundu. Ben bu konuşmaların altını imzalıyorum ve aynen katılıyorum. Gönül insanı olmamız gerekir, gönülleri yapmamız gerekir. Bizler gönül yıkmaya değil gönül yapmaya geldik. Ben de sizin içinizden gelen bir hemşehriniz olarak sizlere hizmet etmek için buradayım. İstanbul'un en büyük ilçesinde Bağcılar halkımıza hizmet vermekteyiz. Bağcılar'ı ve halkımızı sevmekteyiz, onların dertleriyle hemhal olmak istiyoruz" dedi.
Öztürk'ün ardından, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı da söz aldı. Çağrıcı, "Sayın Malatyalı hemşehrilerim, kendi evinize, mekanınıza hoş geldiniz. Bu Beş Konaklar Malatya Kayısı Bahçesi'ni bizler, siz Malatyalı hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. Ben burada bu genç gönül birliği başkanıma teşekkür ediyorum. Ayrıca Malatyalı olan, benim bölgemde olan bir sürü iş adamlarınız var. Bunlar hep büyük şirketlerdir. Biz bunlarla sürekli irtibat halindeyiz. Malatyalılar işini, aşını, eşini seven kişilerdir. Ben Malatyalılardan çok şey öğrendim. Malatyalılar hep kendi işinde başarılar yakalamaktadır. Çalışkan insanların şehridir Malatya... Onun için de büyükşehir olmuştur" şeklinde konuştu.
Daha sonra Malatya sivil toplum örgütlerine söz hakkı verilirken, toplantı yaklaşık beş saat sürdü. Ayrıca telgraf gönderenlerin de ismi okundu.
(NA-SO-Y)

24.12.2012 11:18:28 TSI

Editör: Wan Haber