Malatya'da 'sağlık meslek lisesi' yetersizliği nedeniyle, yeni sağlık meslek liselerinin açılması gerektiği bildirildi.
Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Doğanşehir ilçesi ve Malatya merkezdeki sağlık meslek lisesi yetersiz durumda. Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonrasında yapılan tercihlerde, ancak 10'da 1 öğrencinin yerleştirilebildiği ifade edilirken, sağlık meslek liselerine talebin fazla olması, mezun olanların da iş bulmada sıkıntı çekmemeleri dolayısıyla; Yeşilyurt, Akçadağ ve Darende ilçelerinde sağlık meslek lisesinin açılmasının planlandığı, ancak 2013-2014 eğitim-öğretim yılında açılması konusunda bir gelişme olmadığı bildirildi.
Vatandaşlar, Malatya'da 10-15 yıl önce 5 yerde olan sağlık meslek liselerinin mezunları artıp iş bulamayınca, sadece Doğanşehir ilçesi ve merkezdeki okulun kaldığını hatırlatarak, "Şimdi ise özel hastanelerin yaygınlaşmasıyla sağlık personeline ihtiyaç duyulması ve sağlık meslek liselerine talebin artmasıyla, yeni okulların açılacak olması elzemdir" dedi.
Vatandaşlar, sağlık meslek liselerinin açılmasıyla kamu ve özel hastanelerin sağlık personeli ihtiyaçlarının da karşılanmış olacağını kaydetti.
(NA-SO-Y)

01.01.2013 17:00:52 TSI

Editör: Wan Haber