BDP il başkanı ve Eğitim-Sen şube sekreterinin de aralarında bulunduğu, 11 şüphelinin yargılandığı Malatya'daki KCK davasının duruşması başladı.
Terörle Mücadele Kanunu ile yetkili Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan duruşmada, tutuklu sanıklar; BDP İl Başkanı Gaffar Bayram, KESK'e bağlı Eğitim-Sen Şube Sekreteri Ali Piro ile birlikte Mehmet Tokyay, Ali Eren, Zöhre Göçen, Ali İlhan, Gökhan İmer, Kamber Söylemez, Hikmet Tapancı, Zeki Kılıçgedik ve tutuksuz sanık Bedri Yıldırım, KCK davasında yargılanmaya başladı.
Davada Mehmet Tokyay ve BDP İl Başkanı Gaffar Bayram, "Silahlı terör örgütünü yönetme", Ali Eren ve Zöhre Göçen "Silahlı terör örgütünün faaliyetlerini düzenlemek suretiyle örgütü yönetmek", Ali İlhan, Gökhan İmer, Kamber Söylemez, Hikmet Tapancı, Ali Piro ve Zeki Kılıçgedik ise "Silahlı terör örgütüne üye olma" iddiasıyla yargılanırken, tutuksuz sanık Bedri Yıldırım ise "Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek suretiyle terör örgütüne üye olma" iddiasıyla yargılanıyor.
BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in de katıldığı duruşmada, sanıkların Kürtçe savunma yapma talebini mahkeme kabul etti. Sanıklar, tercüman aracılığıyla Kürtçe savunma vermeye başladı.
(BK-SO-Y)

11.02.2013 14:20:54 TSI

Editör: Wan Haber