Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, "Üniversitemizde görev yaparken 2 gazetecinin firma görevlilerince tartaklanması olayından dolayı son derece üzüntülü olduğumu belirtmek isterim. Firma hakkındaki iddialar konusunda da kamuoyuna gereken açıklama yapılacaktır" dedi.
2 gazetecinin, piyasanın üzerinde fiyatla satış yapıldığı iddiasını araştırmak için gittikleri kantinde saldırıya uğraması ile ilgili Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman'ı telefonla arayan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik'in, basının olaya gösterdiği hassasiyete teşekkür ederek, şu ifadeleri aktardığı belirtildi:
"Market ve kantin işleten firma bu işi devir alarak bir başka firmadan almıştır. Bu konuda yapılan şikayetler ve haberlerde konu edilen iddialar bizzat tarafımdan incelenmektedir. İhaleye konu olan sözleşme hükümleri incelenmeye alınmıştır ve en kısa zamanda gerekli açıklamalar yapılacaktır. Malatya basınımızın üniversitemize verdiği desteği çok iyi bilmekteyiz. Üniversitemizde görev yaparken 2 gazetecinin firma görevlilerince tartaklanması olayından dolayı son derece üzüntülü olduğumu belirtmek isterim. Firma hakkındaki iddialar konusunda da kamuoyuna gereken açıklama yapılacaktır. Basın mensuplarımıza hassasiyetlerinden dolayı teşekkür eder, en kısa zamanda açıklama yapılacağını belirtmek isterim."
Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Karaduman ise, saldırı konusunda üzüntülerini belirten Rektör Cemil Çelik'e, duyarlılığından dolayı teşekkür etti.
(NA-SO-Y)

09.01.2013 17:35:55 TSI

Editör: Wan Haber