Malatya'da 'Devre Arası Bölgesel Hakem ve Gözlemci Semineri' yapıldı.
Ligin ilk yarısının değerlendirilmesi ve ikinci yarıya hazırlık kapsamında Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından gerçekleştirilen seminerin sonuncusu Malatya'da yapıldı.
İl Genel Meclisi toplantı salonunda gerçekleştirilen seminere MHK Bölge Sorumlusu Hamza Işın, Ulusal Eğitimci Muammer Tokat, Süper Lig Hakemi Suat Arslanboğa ve Bölgesel Hakem Kurulu Üyesi Zafer Demir'in yanı sıra Malatya, Elazığ ve Adıyaman'dan İl Hakem Kurulu Başkan ve üyeleri, hakem derneklerinin temsilcileri, gözlemciler ile hakemler katıldı.
Seminer öncesinde bir konuşma yapan MHK Bölge Sorumlusu Hamza Işın, "Maçlarımızda hep işbirliğiyle ilgili problemler yaşıyoruz. Biz burada anlatıyoruz, anlattıktan sonra o konuda bir daha problem yaşıyoruz. Maçlarımızda bariz gol şansı değerlendirmelerinde hataya düşüyoruz. Umut vaat eden atak değerlendirmesinde hataya düşüyoruz. Bizim işimiz belirli bir kural dahilinde yapılan bir iş ve bu kural genişlemiyor. İçinde bazı yorum farklılıkları olsa da, dün böyleydi, bugünde böyle, yarında böyle olacak. Dolayısıyla bu işin içindeki hatalar, dün vardı, bugün var, yarında var olacak. Bizim yaptığımız şeyler aynı mı? Aynı şeyler. O zaman bizimde burada konuşmamız gereken şeyler, sizin yaptıklarınıza paralel olarak aynı şeylerin tekrarı oluyor. Daha gelişmiş bir bakış açısıyla değerlendirilmesi olarak karşımıza çıkıyor" dedi.
Işın'ın konuşmasının ardından hakem ve gözlemcilere videolar eşliğinde bazı kurallar hakkında bilgiler verildi.
(FD-Y)

17.01.2013 15:55:30 TSI

Editör: Wan Haber