Malatya merkez başta olmak üzere birçok ilçe, belde ve köylerin ulaşımını sağlayan Malatya Belediyesi iştiraklerinden Malatya Otobüs Taşıma A.Ş. (MOTAŞ), 2013 yılı için fiyat tarifelerinde güncelleme yaptı.
Verilen bilgilere göre, Akıllı Kart kullanan vatandaşlar 2013 yılında fiyat artışından etkilenmezken, Akıllı Bilet kullanan vatandaşların ise 2013 yılında şehir içi ulaşımını zamlı fiyattan yapacakları kaydedildi. Vatandaşların fiyat artışından etkilenmemeleri için Akıllı Kart kullanmaları tavsiye edildi.
MOTAŞ tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şunlar belirtildi: "2013 yılında Akıllı Malatya Kartları ile yapılan sivil, indirimli ve öğrenci kartları ile yapılan binişlerin fiyat tarifeleri değişmeyecektir. Kullanıcısına önemli avantajlar sunan Akıllı Kart biniş tarifeleri değiştirilmemiş ancak Akıllı Bilet fiyatları değiştirilmiştir. Kullanılmakta olan Akıllı Biletlerin (2, 4, 6 ve 10'luk) fiyat tarifeleri kademeli olarak değiştirilmiştir. Buna göre; Akıllı Bilet ücretinin, iki binişlik 3,50 TL, dört binişlik 7 TL, altı binişlik 10,50 TL ve 10 binişlik ise 16 TL olduğu bildirildi. Emekli kartlarındaki senelik uygulama değiştirilerek, 1 Ocak 2013 yılından itibaren emeklilere verilen kartlara dolum yapılacak ve her biniş 0,70 TL'den ücretlendirilecektir. Ayrıca kullanıcı hatasından kaynaklanan kart arızalarında veya kayıp durumlarında 20 TL ücret alınacaktır. Engelli vatandaşlarımıza MOTAŞ tarafından verilmiş olan kartların kullanımı sona erecektir. Ancak, engelli vatandaşlarımız Başbakanlık tarafından verilmiş olan engelli kimlikleri ile ücretsiz olarak yolculuk yapabileceklerdir. Yine engelli vatandaşlarımıza refakat edenlere verilen refakatçi kartı uygulamasına devam edilecek olup, refakatçi kartları MOTAŞ tarafından verilecektir."
(NA-SO-Y)

31.12.2012 15:52:16 TSI

Editör: Wan Haber