Malatya Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Malatya'da 3 yıl içerisinde 210 öğrencinin 'Hafızlık Diploması' aldığını ve şu anda ise Kur'an kurslarında 2 bin 600 öğrencinin eğitimlerini sürdürdüğünü belirtti.
Müftülük tarafından organize edilen 'Hafızlık Töreni', Yeni Camii'de yapıldı. Öğle namazını müteakip düzenlenen törende, hafızlıklarını tamamlayan 5 öğrenciye diplomaları verildi.
Hafızlık töreni öncesinde konuşan İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, 5 hafız öğrenci için hafızlık töreni düzenlendiğini belirterek, "Şu anda 84 tane Kur'an kursumuz açık ve hizmete devam etmektedir. Bu Kur'an kurslarımızdan 2'si bayan, 2'si erkek olmak üzere 4 tanesi yatılı olarak hizmet veriyor. Son 3 yıl içerisinde hafız oldukları tescil edilen 210 tane hafızımız olmuştur. 188 tane kadrolu Kur'an kursu öğreticimiz ve 36 tane de sözleşmeli Kur'an kursu öğreticimiz mevcut. Şu anda eğitimlerine devam etmekte olan 2 bin 600 öğrencimiz var. Bu yıl 43 tane kızımız hafızlığını bitirerek diplomalarını aldılar" şeklinde bilgi verdi.
Törende ilahiler okunurken, hafızlık diplomasını alan 5 öğrenci ise sırasıyla Kur'an-ı Kerim okudu. Hafız öğrencilere diplomaları ile birlikte, müftülük ve bazı kurumlar ile hayırseverlerin hediyeleri de takdim edildi.
Hafızlık törenine yoğun ilgi gösterildi.
(BK-SO-Y)

26.01.2013 16:22:31 TSI

Editör: Wan Haber